Prosinečki „kupio” Azere

„Igra protiv Malte nije bila idealna, ali rezultat i Prosinečki su nam omogućili da vjerujemo da to neće biti jedina naša tri boda u kvalifikacijama”, piše Azerifootball.
0 komentar(a)
Robert Prosinečki, Foto: Www.azerifootball.ru
Robert Prosinečki, Foto: Www.azerifootball.ru
Ažurirano: 30.03.2015. 11:20h

Pobjeda Azerbejdžana nad Maltom (2:0) oduševila je navijače u Bakuu, koji su ovacijama pozdravili novog selektora Roberta Prosinečkog.

Bivši trener Crvene zvezde i Kajzerija je natjerao i novinare na hvalospjeve.

„Vidi se da je Prosinečki mudar trener. Zaigrao je sa šest igrača u sredini terena i to se pokazalo kao ispravna odluka. Igra protiv Malte nije bila idealna, ali rezultat i Prosinečki su nam omogućili da vjerujemo da to neće biti jedina naša tri boda u kvalifikacijama”, piše Azerifootball.

Fudbalski sajt ističe da Hrvat ispunjava ono što je obećao kada je došao.

„Prosinečki ovdje radi više od 100 dana i već se u prvoj utakmici vidjelo da ne odstupa od svog obećanja da će Azerbejdžan igrati kreativni fudbal. Naravno, niko ne govori da će tako biti i protiv Italije i Hrvatske, ali kako kažu ‘dok god imamo loptu, protivnik nam ne može dati gol”, navodi se u tekstu.

Velikog Žutog je pohvalio i reprezentativac Kara Karajev.

„Igračima je lako da igraju kada im selektor ne stvara pritisak, već im objasni što bi trebalo da rade. Savršeno nas je posložio i dobro savjetovao s klupe”, naglasio je Karajev.

Prosinečki vjeruje da će ekipa igrati još bolje.

„Znali smo da će ovo biti teška utakmica za nas, ali znamo i da možemo još bolje. Motivacija će nam porasti nakon ove pobjede", istakao je Prosinečki, čiji tim u narednom meču gostuje Norveškoj.

Bonus video: