Anri: U Arsenalu sam naučio da mrzim Totenhem

"Tokom osam godina u Arsenalu nešto sam naučio. Shvatio sam koja je kultura kluba... Naučio sam da mrzim Totenhem", rekao je Anri za francuski list Ekip
0 komentar(a)
Tijeri Anri, Foto: Beta/AP
Tijeri Anri, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 26.03.2015. 21:20h

Bivši francuski fudbalski reprezentativac Tijeri Anri izjavio je danas da je tokom osam godina u Arsenalu naučio da mrzi gradskog rivala Totenhem.

Najbolji strijelac u istoriji Arsenala sa 228 golova Anri, bio je ključan igrač u osvajanju titule u Premijer ligi u sezoni 2003/2004 i to remijem na Vajt Hart Lejnu protiv velikog rivala Totenhema.

"Tokom osam godina u Arsenalu nešto sam naučio. Shvatio sam koja je kultura kluba... Naučio sam da mrzim Totenhem", rekao je Anri za francuski list Ekip.

Anri je rekao da je njegov tadašnji saigrač Denis Bergkamp bio "bog u Arsenalu" i da je Nikola Anelka jedan od najboljih napadača sa kojima je igrao.

Anri je za Arsenal odigrao 376 utakmica i postigao 228 golova. Sa londonskim klubom osvojio je dvije šampionske titule u Premijer ligi, tri FA kupa i dva trofeja Komjuniti Šild. Igrao je još za Monako, Barselonu i Njujork Red Buls.

Za reprezentaciju Francuske odigrao je 123 utakmice i postigao 51 gol. Sa "trikolorima" je osvojio Svjetsko prvenstvo u Francuskoj 1998. godine, Evropsko prvenstvo u Belgiji i Holandiji 2000. godine i Kup konfederacija tri godine kasnije u Francuskoj.

Bonus video: