Simeone produžio ugovor s Atletikom do 2020.

"Ovo je vrlo važan trenutak. Klub je pokazao vjeru u svoje ljude u stručnom štabu i to jako cijenim", kazao je Simeone na pres konferenciji.
0 komentar(a)
Simeone, Foto: Beta-AP
Simeone, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 24.03.2015. 14:16h

Trener madridskog Atletika Dijego Simeone produžio je ugovor sa "kolćonerosima" do juna 2020. godine.

"Ovo je vrlo važan trenutak. Klub je pokazao vjeru u svoje ljude u stručnom štabu i to jako cijenim", kazao je Simeone na pres konferenciji.

Argentinac je na klupi Atletika od 2011. godine. Za to vrijeme osvojio je špansku Primeru, Kup Kralja, nacionalni Superkup, UEFA Superkup, trofej Lige Evrope i stigao do finala Lige šampiona.

"Želim da se zahvalim igračima, i onima koji su sada u klubu, i onima koji su bili tu. Sve ovo što smo zajedno postigli ne bismo mogli da uradimo bez njih".

Mančester siti i Pari Sen Žermen su se spominjali kao nove destinacije argentinskog trenera, koji je danas osigurao svoju budućnost na "Visente Kalderonu".

"Izabrao sam Atletiko jer klub se klub razvija i raste, a je vjerujem u tu viziju. Svi zajedno se nadamo da ćemo imati još puno uspjeha u narednom periodu", dodao je Simeone, koji je 2011. naslijedio kormilo od Gregorija Mancana, čime je počela jedna od najuspješnijih era Atletika ikada.

Popularni "el ćolo" je legenda Atletika, jer je i kao kapiten kluba podigao šampionski pehar u sezoni 1995/96, kada je trener bio Srbin Radomir Antić.

Atletiko je trentno četvrti na tabeli Primere, iza Barselone, Reala i Valensije, a predstoje mu i mečevi četvrtfinala Lige šampiona protiv gradskog rivala Reala.

Bonus video: