Roselju prijeti sedam godina i tri mjeseca zatvora zbog „slučaja Nejmar”

Radio „Kadena Ser” je objavio da Kancelarija Visokog suda od sudije Pabla Rusa zahtijeva da Đosep Marija Bartomeu provede u zatvoru dvije godine i tri mjeseca, a njegov prethodnik pet godina duže.
0 komentar(a)
Rosel, Foto: Reuters
Rosel, Foto: Reuters
Ažurirano: 23.03.2015. 13:38h

„Slučaj Nejmar” bi mogao skupo da košta sadašnjeg i bivšeg predsjednika Barselone - radio „Kadena Ser” je objavio da Kancelarija Visokog suda od sudije Pabla Rusa zahtijeva da Đosep Marija Bartomeu provede u zatvoru dvije godine i tri mjeseca, a njegov prethodnik Sandro Roselj pet godina duže zbog prevare poreskih vlasti prilikom transfera Brazilca iz Santosa.

Tu nije kraj, jer jedan od najviših organa sudstva u Španiji traži da klub bude kažnjen 33 miliona eura, a i Bertomeu i Roselj bi morali da plate određeni iznos.

Transfer Nejmara iz Santosa je jedan od „najmutnijih” u istoriji fudbala, jer je prijavljeno da je plaćeno 57, a zapravo je cifra bar 94 miliona eura.

Barselona je zbog nepravilnosti već platila kaznu od 13,5 miliona eura kako bi pokušala da „zatvori” slučaj, ali joj je bilo uzalud. Roselj je potom podnio ostavku, ali izgleda da će završiti iza rešetaka...

Bonus video: