Venger kod kuće za istorijski preokret, Atletiko na ispitu

„Gostujemo Monaku poslije odlične sedmice, ekipa je dobila dodatno samopouzdanje i pored dva gola deficita vjeruje u prolaz. Moramo da vjerujemo, jer u suprotnom nemamo šanse“, rekao je Venger, koji je vodio Monako od 1987. do 1994.
0 komentar(a)
Arsen Venger i Leonardo Žardim, Foto: Reuters
Arsen Venger i Leonardo Žardim, Foto: Reuters
Ažurirano: 16.03.2015. 11:12h

Fudbaleri Arsenala i madridskog Atletika imaće sjutra težak zadatak da nadoknade prednost Monaka, odnosno Bajera iz Leverkuzena u revanš mečevima osmine finala Lige šampiona.

Iako su mnogi uoči prvih utakmica davali minimalne šanse Monaku i Bajeru, francuski tim slavio je na „Emirejtsu“ sa 3:1, dok Atletiko po prikazanoj igri u Leverkuzenu može da bude zadovoljan što je izgubio minimalnim rezultatom.

Utakmicu na stadionu „Luj drugi“ u Monte Karlu obilježiće i povratak menadžera Arsena Vengera, koji je vodio Monako od 1987. do 1994. godine.

Arsenal je u nizu od četiri uzastopne pobjede, od kojih je svakako najvažnija ona protiv Mančester Junajteda u FA kupu, zbog čega je Venger i uvjeren u novi trijumf.

Dobru formu ekipa je potvrdila i minulog vikenda pobedom u gradskom derbiju protiv Vest Hema sa 3:0.

„Gostujemo Monaku poslije odlične sedmice, ekipa je dobila dodatno samopouzdanje i pored dva gola deficita vjeruje u prolaz. Moramo da vjerujemo, jer u suprotnom nemamo šanse“, rekao je Venger.

Londonski tim suočava se i sa tradicijom, pošto nijedan klub u istoriji Lige šampiona poslije poraza od dva gola razlike na domaćem terenu nije uspio da prođe.

Fudbaleri Monaka se nadaju da će sačuvati prednost i izboriti prvo učešće u četvrtfinalu još od 2004. godine, kada su poraženi u finalu od Porta.

„Niko nije vjerovao u nas, ali smo igrali zaista dobro. Zaslužili smo da prođemo i vjerujem da možemo da ponovimo 2004. godinu“, rekao je Žoze Mutinjo.

Vicešampion Evrope i prvak Španije Atletiko Madrid pokušaće protiv Bajera da se iskupi za slabije rezultate u posljednje vreme u Primeri, koji su ga udaljili od titule.

Portugalski vezista Tijago neće igrati zbog crvenog kartona na „Baj areni“, ali očekuje da će se njegov tim naći među najboljih osam ekipa u Evropi.

„Ekipa je čak i sa 10 igrača igrala dobro i imali smo nekoliko odličnih šansi. Nadam se da ćemo nadoknaditi prednost“, rekao je Tijago, pored kojeg je suspendovan i štoper Dijego Godin.

Bajer sa druge strane nije primio gol na posljednjih pet utakmica u svim takmičenjima, što ekipi pruža dodatni optimizam.

„Ta činjenica mi dodatno uliva povjerenje i nadam se da će potrajati dugo ili bar još sjutra“, poručio je golman „farmaceuta“ Bernd Leno.

Utakmice u Madridu i Monte Karlu igraju se sutra u standardnom terminu od 20.45 časova.

Bonus video: