Rasplet ili zaplet

1 komentar(a)
Lovćen - Rudar, Foto: Vesko Belojević
Lovćen - Rudar, Foto: Vesko Belojević
Ažurirano: 14.03.2015. 08:44h

Rasplet ili zaplet, zatvaranje ili otvaranje šampionske trke - odgovor bi mogao da se dobije nakon današnjeg derbija na Starom aerodromu, između Mladosti i Rudara.

Pljevljaci imaju sedam bodova prednosti i veliku priliku da stave jednu ruku na šampionski pehar, iako nakon današnjeg duela ima da se odigra cijeli treći krug šampionata, punih 11 kola.

Mladost u derbiju ima šansu da priđe lideru na četiri boda i zakomplikuje trku za titulu, a šansu iz prikrajka i dalje vrebaju Sutjeska i Budućnost, koji igraju mečeve na domaćem terenu.

Vuković: Nemamo nikakav imperativ

Mladost je u srijedu u Grblju prekinula seriju od 15 mečeva bez poraza, koja je trajala od avgusta, i to na ne baš šampionski način - čak pet lopti završilo je iza leđa golmana Milete Radulovića (5:4).

Taj poraz je značajno udaljio Podgoričane, koji se ipak osjećaju komotno uoči derbija.

"Nema nikakvog imperativa, iako smo drugi na tabeli. Rudar je od početka sezone veliki kandidat za titulu i neka ostane - naš prioritet nije prvo mjesto, već izlazak u Evropu. Blizu smo tog cilja i zato ćemo derbi odigrati sasvim rasterećeno. Jasno, ako nam se ukaže šansa da pobijedimo, pokušaćemo da je iskoristimo, isto kao što nećemo pobjeći od trke za titulu, ako nam se ukaže prilika", kaže Ivan Vuković, napadač Mladosti.

Radanović: Ne zaustavljamo se

Može li neko da zaustavi pljevaljsku mašinu? Sudeći po početku proljeća, teško.

„Rudari“ melju, rivali padaju „kao kruške“, bodovno rastojanje u odnosu na konkurente sve je veće... Ako momci Mirka Marića i danas odole, u derbiju na Starom aerodromu, pod Golubinjom bi već moglo da se priprema mjesto za šampionski pehar.

Međutim, Pljevljacima ne pada na pamet da razmišljaju toliko daleko. Do kraja je još dosta iskušenja, jedno od najvećih upravo danas.

"Krenulo je dobro, iza nas je serija trijumfa, pa zahvaljujući i tome, ali i kiksevima rivala već smo stekli sasvim solidnu bodovnu prednost. Ali, nemamo namjeru da se ovdje zaustavljamo, iako nas danas čeka vrlo neugodan protivnik, svakako najteži u ovom dijelu prvenstva. Ako nametnemo svoj stil igre, a nema razloga da tako ne bude, i Mladost će imati nemoguć zadatak da nas zaustavi", kaže sjajni golman Rudara Miloš Radanović, koji je u dosadašnjih 1890 minuta savladan samo osam puta, ili čija se mreža tresla tek svakih 236 minuta.

Sutjeska sa Grbljem, budvanski derbi pod reflektorima

Od mogućih 12, Sutjeska je u četiri proljećna kola osvojila samo pet bodova, što je do temelja uzdrmalo šampionske ambicije. Nikšićani danas kraj Bistrice protiv Grblja hvataju i posljednji voz sa povratak u trku.

"U krizi smo rezultata, ni igra nije baš blistava, i nemamo pravo nikom da prijetimo. Ipak, pobjeda nam je prijeko potrebna", kaže najbolji strijelac lige Goran Vujović.

Mornar čeka Lovćen i pokušaće da se dodatno odalji od zone baraža,

"U dosadašnjem dijelu prvenstva smo dokazali da smo jako neugodni na domaćem terenu. Vjerujem da će tako biti i danas", kaže golman Barana Saša Ivanović.

Budvanski derbi - duel Petrovca i Mogrena - igra se pod reflektorima (18.30).

"Dueli Petrovca i Mogrena osim borbe za bodove donose i prestiž. Uvijek nam je bilo neugodno sa njima - ističe kapiten Petrovčana, golman Nemanja Popović.

Raičković: Previše smo prosuli kod kuće, moramo to da nadoknadimo

Budućnost dočekuje Zetu u utakmici koja bi mogla da bude spona sa vrhom tabele - ako zabilježe pobjedu, a onda i trijumfuju u srijedu protiv otpisanih Beranaca, Podgoričani bi uoči trećeg kruga mogli da uskoče na 3, ili čak 2. poziciju. Postoji, međutim, jedan “problem”.

"Mnogo bodova ove sezone smo izgubili na domaćem terenu. Ne znam je li u pitanju pritisak ili nešto drugo, tek moramo to da nadoknadimo", kaže vezista “plavih” Miloš Raičković, jedan od najboljih aktera u Kotoru u srijedu.

Koliko je Budućnost u posljednje vrijeme neubjedljiva na domaćem terenu govori i podatak da je Zeta u martu 2014. prvi put u nezavisnoj Crnoj Gori slavila pod Goricom.

"Zeta je dobra ekipa, pokazali je to protiv Sutjeske u Nikšiću. Čeka nas težak zadatak", dodaje Raičković.

Parovi

BUDUĆNOST - ZETA (13, TV) Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica)

BERANE - BOKELJ (15) Sudija: Miloš Savović (Podgorica)

SUTJESKA - GRBALJ (15) Sudija: Aleksandar Marković (Cetinje)

MLADOST - RUDAR (15) Sudija: Nilola Dabanović (Podgorica)

MORNAR - LOVĆEN (15) Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

PETROVAC - MOGREN (18) Sudija: Miraš Cerović (Podgorica)

Bonus video: