Italijanski okršaj u Firenci, Inter u Volfsburgu

0 komentar(a)
Fiorentina - Roma, Foto: Beta/AP
Fiorentina - Roma, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.03.2015. 17:27h

Ni Fiorentini ni Romi u ovom momentu sigurno nije svejedno što igraju jedna protiv druge u Ligi Evrope, ali žrijeb je prije dvije sedmice bio prilično nemilosrdan prema Italijanima.

Tako ozbiljan posao čeka i Inter protiv Volfsburga, a niko ne misli ni da će lako biti Napoliju u duelu sa moskovskim Dinamom, Zenit je u prednosti protiv Torina...

Fiorentina i Roma predstavljaju najjači par na papiru u četvrtfinalu, s tim što je ipak Evropa u ovom trenutku mnogo primamljivija "violi".

Razlog je što osvajač Lige Evrope ide u Ligu šampiona naredne sezone, dok Rimljani imaju i alternativu, i to realnu - da do evropske elite dođu kroz Seriju A.

"Nadam se da smo naučili nešto iz poraza protiv Lacija u ponedjeljak. Moramo da okrenemo stranicu i posvetimo se Romi protiv koje moramo mnogo bolje ako želimo pozitivan rezultat", rekao je trener Fiorentine Vinćenco Montela.

Po posljednjim informacijama iz Firence, Stefan Savić će biti u sastavu, iako još nije totalno zaliječio povredu mišića. Očekuje se da zaigra i napadač Kuma Babakar, ali neće biti Marija Gomesa.

Roma je u seriji remija u šampionatu, ne liči na tim koji je do prije desetak kola bio uz rame Juventusu u borbi za titulu, pa joj je ugrožena i druga pozicija koja vodi direktno u Ligu šampiona.

"Evidentno smo u problemu i moramo da pronađemo način da iz njega izađemo. Nadam se da će se vidjeti promjena u našoj igri već u Firenci", kazao je Rudi Garsija, koji ne može da računa na Franćeska Totija.

Interove ambicije su da se preko Lige Evrope domogne Lige šampiona, ali na putu do titule mora da eliminiše Volfsburg, po kladionicama prvog favorita ovog takmičenja.

"Volfsburg je sjajna ekipa i nije slučajno drugoplasirana u Njemačkoj. Popunjeni su veoma kvalitetnim igračima na svim pozicijama", rekao je Roberto Manćini.

Aktuelni šampion Sevilje ide na noge Viljarealu...

Parovi četvrtfinala

Zenit - Torino 18.00

Klub Briž - Bešiktaš 19.00

Dnjepar - Ajaks 19.00

Volfsburg - Inter 19.00

Everton - Dinamo Kijev 21.05

Fiorentina - Roma 21.05

Napoli - Dinamo Moskva 21.05

Viljareal - Sevilja 21.05

Bonus video: