Van Gal će dobiti 150 miliona funti za transfere

1 komentar(a)
Luj van Gal, Foto: Beta/AP
Luj van Gal, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.03.2015. 16:06h

Uprava fudbalskog kluba Mančester junajted obezbijediće treneru Luju van Galu 150 miliona funti za transfere, čak iako ekipa ne obezbijedi plasman u Ligu šampiona sljedeće sezone, prenijeli su danas britanski mediji.

Uprava Mančester junajteda vjeruje u Van Galov rad i pruža mu podršku, uprkos tome što je ekipa u ponedjeljak na Old Trafordu u četvrtfinalu ispala iz FA kupa porazom od Arsenala od 1:2 i tako drugu sezonu uzastopno ostala bez ijednog trofeja.

Junajted se bori za mjesto u Ligi šampiona sljedeće sezone. Prve tri ekipe iz Premijer lige će direktno ići u grupnu fazu, a četvrti tim će igrati u kvalifikacijama.

Ekipa Luja van Gala je trenutno četvrta na tabeli sa 53 boda, prvoplasirani Čelzi ima 63 boda, Mančester siti 58, a trećeplasirani Arsenal 54 boda.

Mediji spekulišu da će Van Gal tokom ljetnjeg prelaznog roka dovesti nekolicinu igrača i da je zainteresovan za desnog beka Sautemptona Natanijela Klajna, defanzivca Borusije iz Dortmunda Matsa Humelsa, vezistu Rome Kevina Strotmana i napadača Vest Bromviča Saida Berahina.

Old Traford bi na ljeto mogli da napuste Robin van Persi, Huan Mata i Rafael Da Silva, kao i Radamel Falkao, kome će isteći pozajmica.

Bonus video: