Lukareli: Borimo se za fudbal, ne samo za Parmu

55 pregleda 0 komentar(a)
Lukareli, Foto: Reuters
Lukareli, Foto: Reuters
Ažurirano: 28.02.2015. 17:05h

Kapiten Parme Aleksandro Lukareli rekao je danas da tom fudbalskom klubu niko nije želio da pomogne i da se on i njegovi saigrači sada ne bore samo za Parmu, već za fudbal u cjelini.

"Tražili smo od institucija da nas neko zaštiti i niko, ponavljam niko, osim udruženja igrača i trenera, nije obraćao pažnju na nas i na klub. Mi se ne borimo samo za Parmu, borimo se za fudbal, kako bismo osigurali da se ovo nikad više ne ponovi", rekao je Lukareli na konferenciji za novinare.

Taj italijanski klub je na ivici bankrota sa prijavljenim dugom od 198 miliona eura, a klub je zbog teške situacije otkazao prošlonedeljni meč protiv Udinezea.

Parma je za nedjeljnu utakmicu protiv Djenove našla sponzora koji će platiti troškove gostovanja, ali su igrači posljednjeg tima na tabeli Serije A odlučili da bojkotuju utakmicu u znak protesta.

Sve utakmice 25. kola Serije A počeće sa 15 minuta zakašnjenja u znak solidarnosti s Parmom.

"Parma je u ovakvoj situacije jer je to neko dozvolio... Mi svakako nismo u stanju da radimo svoj posao. Imamo podršku svih igrača Serije A, a neki klubovi su bili spremni i da ne igraju u znak protesta", kazao je kapiten Parme.

Navijači Parme su juče pokušali da fizički napadnu predsjednika Đanpjetra Manentija, ali je Lukareli istakao da su problemi u klubu počeli mnogo prije njega.

"On nije kriv za ovu situaciju, ali jesmo očekivali i nadali se nekim konkretnim akcijama od njega", naveo je Lukareli.

Bonus video: