Cipras odlučio: Neće se igrati utakmice za vikend u grčkoj Super ligi

1 komentar(a)
Aleksis Cipras, Foto: Reuters
Aleksis Cipras, Foto: Reuters
Ažurirano: 26.02.2015. 09:14h

Utakmice grčke fudbalske Super lige neće se igrati za vikend zbog učestalog nasilja, saopštila je vlada te zemlje.

Zamjenik ministra sporta Stavros Kontonis rekao je da se za vikend neće igrati fudbal u Super ligi i najavio da će ta odluka sljedeće nedjelje biti razmotrena.

On je upozorio da će i naredne utakmice biti otkazane ako klubovi ne ispune zahtjev o unapređenju bezbijednosti na utakmicama.

Odluka je donijeta poslije sukoba navijača na utakmici prošlog vikenda između Olimpijakosa i Panatinaikosa, ali i fizičkog sukoba čelnika ta dva kluba na sjednici rukvodostva Super lige Grčke.

Vlada Grčke traži da klubovi uvedu sigurnosne kamere na stadionima i "pametne" kartice za gledaoce.

"Nasilje je uvreda za sve nas. Bićemo neumoljivi kada je riječ o rješavanju problema nasilja u fudbalu", rekao je Kontonis poslije sastanka sa premijerom Aleksisom Ciprasom.

Kontonis je rekao da su potrebne "drastične mjere" kako bi se 18 superligaških klubova nateralo da unaprijede bezbijednost na utakmicama.

Grčka Super lige je ove sezone tri puta prekidana zbog nasilja na utakmicama, a vlada je odluku donijela poslije konsultacija za čelnicima Fudbalskog saveza i policije.

Fudbalski klubovi se do sada nisu oglasili. Predsjednik Super lige Grčke Jorgos Borovilos rekao je da se ne slaže sa odlukom o prekidu lige.

"To nije adekvatno rješenje za probleme sa kojima se suočava grčki fudbal. Nisam slijep, postoje problemi i odgovornost u fudbalu... Ali, trebalo bi da se riješe kroz dijalog i primjenu zakona", rekao je Borovilos.

Posijle 25 kola u grčkom šampionatu Olimpijakos je prvi sa 58 bodova, a Panatinaikos zauzima drugo mjesto sa tri boda manje.

Bonus video: