Test za vicešampiona Evrope na „Baj areni”

„Najbolji momenat? Čitav meč protiv Čelzija u Londonu prošle sezone”, rekao je Simeone
0 komentar(a)
Bajern, Foto: Beta/AP
Bajern, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 25.02.2015. 14:18h

Bajerov pedigre u Evropi nije veliki, Atletiko je aktuelni vicešampion, i to je dovoljno u najavi da bi postalo jasno da su Madriđani veliki favoriti da prođu u osminu finala Lige šampiona.

Atletiku su ove godine mnogi proricali pad nakon prošlogodišnje sezone iz snova, ali Dijego Simeone je opet, najprije u duelima sa prvakom Evrope Realom, jasno stavio do znanja da u njegovom timu ima dovoljno „benzina” da ponovi ili možda i prevaziđe rezultate iz 2014. Kako god, od Atletika se očekuje da prođe među osam najboljih, kao i od Arsenala protiv Monaka, iako su „kneževi” u Ligi šampiona do sada primili samo jedan gol...

Njemci protiv tradicije

Bajer je pobijedio u tri od posljednje četiri utakmice kod kuće u Ligi šampiona, ali ono što mu ne ide u prilog su okršaji u nokaut fazi sa španskim timovima - poražen je u posljednja četiri duela na ispadanje protiv timova sa Pirinejskog poluostrva.

Takođe, Bajer nikada nije pobijedio u osmini finala, iako je 2002. godine stigao do finala u Glazgovu. Tada se, naime, igralo u drugačijem sistemu, pa se umjesto osmine finala igrala grupna faza...

- Ovo nije lak period sezone za nas, ali se nadamo da sve može da se okrene u Ligi šampiona. Atletiko je veliki protivnik, tim koji je prošle godine umalo stigao do titule i čeka nas velika borba. Šta je dobar rezultat pred revanš? Pozitivno bi bilo i ako ne izgubimo, ali naravno da priželjkujemo prednost pred revanš u Madridu - rekao je napadač Bajera Josip Drmić.

Moja: Sad počinje ono pravo

Atletiko nije imao laku grupu - Juventus, Olimpijakos i Malme su zahtijevali velike napore, ali je kvalitet „kolćonerosa” brzo isplivao na površinu. Ispostavilo se da je grupa odrađena rutinski, od mogućih 18 bodova Madriđani su osvojili 13 i u velikom stilu došli do osmine finala.

- Sada slijedi ono pravo. Liga šampiona je uvijek posebna. Protivnik je ozbiljan, kao i svaki njemački tim, iako je činjenica da ne briljira ove sezone. Sve može da se promijeni u jednoj utakmici. Došli smo u Leverkuzen s oprezom, jer će rival protiv nas biti veoma motivisan, ali se ne plašimo - istakao je golman Atletika Migel Anhel Moja.

Simeone je pohvalio protivnika, a za „goal.com” nije imao dilemu kada je odgovorio na pitanje koji mu je meč najbolji u trenerskoj karijeri:

- Moj najbolji momenat? Definitivno čitav meč protiv Čelzija u Londonu u polufinalu Lige šampiona. Ta utakmica je bila savršena u smislu pripreme, vođenja, jer smo rano primili pogodak i gubili, a onda dominantno pobijedili - jasan je Simeone.

Venger protiv „velike ljubavi”

Arsenal će se večeras sudariti sa Monakom, timom koji je Arsen Venger vodio od 1987. do 1994. i već prve sezone je osvojio titulu u Francuskoj.

- Bio sam pomalo iznenađen žrijebom, pošto sam očekivao nekog „zvučnijeg” protivnika. To je i jedna od čudnih slučajnosti u životu, jer je neobično igrati protiv Monaka u Ligi šampiona. Saznanje da nas je spojio žrijeb je bio mali emotivni šok za mene - kazao je Venger.

A vjerovatno bi još veći šok za Vengera bila eliminacija Arsenala sada kada je imao sreće na žrijebu. Monako definitivno nije Barselona ni Bajern, timovi koji su u bliskoj prošlosti bili uspješniji od „tobdžija” u osmini finala.

- Posljednjih godina smo imali težak žrijeb u osmini finala. Sada su šanse 50-50. Znamo da je Monako jak u odbrani. Biće nezgodno, ne smijemo nikoga da potcijenimo, ali moguće je da prođemo - oprezan je menadžer Arsenala.

Trener Monaka Leonardo Žardim želi da njegov tim uživa na „Emirejtsu”.

- Uradili smo dosta dobrih stvari ove sezone u Ligi šampiona i ovo je prava prilika da se suprotstavimo velikom timu na velikom stadionu. Znamo dobro kako igra Arsenal kod kuće, neće nam biti lako da kontrolišemo igru, ali uzdam se u odbranu - istakao je Žardim.

Bonus video: