Venger sjutra 700. put na klupi Arsenala u Premijer ligi

61 pregleda 0 komentar(a)
Venger, Foto: Beta/AP
Venger, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 06.02.2015. 13:03h

Jedan od najpoznatijih i najpriznatijih svjetskih trenera sjutra slavi jubilej - Arsen Venger će na klupi Arsenala protiv Totenhema (subota, 13.45 časova na Vajt Hart Lejnu) proslaviti 700. nastup u Premijer ligi.

Venger se na vječnoj listi nalazi na drugom mjestu iza legendarnog Aleksa Fergusona, koji je na 810 prvenstvenih utakmica predvodio Mančester Junajted.

Slijede Hari Rednap (641), Dejvid Mojes (461), Sem Olerdajs (422), Stiv Brus (377), Martin O'Nil (359), Mark Hjuz (331), dok prvih 10 zatvaruju Alan Kurbišli (328) i Džo Kinir (302).

Venger je u Arsenal došao 1996. godine i do sada je sa "tobdžijama" osvojio 13 trofeja - tri Premijer lige i po pet trofeja u FA kupu i Komjuniti šildu.

Prije Arsenala vodio je Nagoju, Monako i Nansi.

Sančes želi da igra protiv Totenhema

Napadač Arsenala Aleksis Sančes ne želi da posluša savet lejkara i propusti gradski derbi sa Totenhemom.

Sančes ima problema sa povredom tetive, ali postoji mogućnost da sjutra bude u ekipi za derbi protiv Totenhema na Vajt Hart Lejnu.

"On želi da igra, misli da može da prkosi ljekarima. Sančes toliko želi da igra da misli da može da prevaziđe problem sa povredom. Ne znam da li će igrati, potreban mi je savet lekara, ali i da na treningu vidim šta sve može da uradi", rekao je Venger.

Venger je rekao da ima dovoljno igrača koji mogu da zamijene Sančesa.

"Imam mnogo opcija u napadu, nismo 'kratki'. Ako svi dobro odigraju, možemo sve da prevaziđemo", rekao je francuski trener.

Obje ekipe jure plasman u Ligu šampiona, a poslije 23 kola Arsenal je peti sa 42 boda, a Totenhem na šestom mjestu ima dva boda manje.

"Londonski derbi je posebna stvar, a pogotovo što se dva kluba žestoko bore da uđu među četiri najbolje ekipe. Biće spektakularna utakmica", rekao je Venger.

Venger je dodao da očekuje neprijateljsku atmosferu na Vajt Hart Lejnu, ali da je uvjeren da njegovi igrači mogu da se koncentrišu samo na igru.

"Domaći teren u derbijima ponekad nije toliko značajan... Mi se uvijek koncentrišemo na našu igru i utakmicu, bez obzira gdje igramo, a to ćemo uraditi i sjutra", rekao je Venger.

Bonus video: