Robertson izbacio O'Salivena u polufinalu Mastersa, Marfi drugi finalista

0 komentar(a)
Nil Robertson, Foto: Reuters
Nil Robertson, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.01.2015. 22:32h

Legendarni snuker majstor Roni O'Saliven neće biti u prilici da odbrani titulu na Mastersu u Londonu, pošto je danas u polufinalu izgubio od prvog igrača svijeta Australijanca Nila Robertsona sa 6:1.

Robertson je od početka igrao dobro i sigurno i uz nekoliko grešaka trećeg snukeraša svijeta poveo je sa 3:0.

O'Saliven je uoči pauze uspio da osvoji frejm, brejkom od 101, ali je u nastavku meča griješio, a kada mu se i ukazivala prilika, nije koristio greške protivnika, pa je ostao na jednom osvojenom frejmu, a Robertson je zasluženo izborio plasman u svoje treće finale na Mastersu.

Petostruki svjetski šampion nije uspio da odbrani titulu i osvoji svoj šesti Masters, ali je tokom turnira postao rekorder po broju trocifrenih brejkova - 777 i broju pobjeda - 43.

Robertson će za svoj drugi trofej na Mastersu u sjutrašnjem finalu igrati protiv Šona Marfija ikoji je u drugom polufinalu pobijedio Marka Alena iz Sjeverne Irske sa 6:2.

Alen je bolje počeo meč, poveo je sa 2:0, ali je Marfi potom osvojio šest uzastopnih frejmova i izborio plasman u svoje drugo finale na Mastersu.

Robertson je do sada jedinu titulu na Mastersu osvojio 2012. godine, kada je u finalu pobjedio upravo Šona Marfija sa 10:6.

Bonus video: