Da se dobro spremim i da dobro razmislim

„Nisam 100 odsto spreman. A kad nisam potpuno fit, onda je neozbiljno da počinjem bilo šta“, kaže Delibašić za „Vijesti”
6 komentar(a)
delibašić, Foto: Savo Prelević
delibašić, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 17.01.2015. 13:35h

Andrija Delibašić ima otvoren poziv Sutjeske, ali još razmišlja gdje da nastavi karijeru. I ne samo to - razmišlja da li da je uopšte nastavi...

"Sve ću odlučiti u narednih 15-20 dana. Mnogi me nagovaraju, ja se još razmišljam. Možda i sačekam do februara, u nekim zemljama će još trajati prelazni rok. Ima još vremena - kaže Delibašić za „Vijesti”.

Problem za 33-godišnjeg napadača je duga pauza - nije igrao „pravi” fudbal još od juna 2013. godine, kada je napustio Rajo Valjekano. Kratko je prošle godine boravio na Tajlandu, u Račarubiju, za koji je odigrao sedam mečeva.

"Nisam 100 odsto spreman. A kad nisam potpuno fit onda je neozbiljno da počinjem bilo šta. Tako je u fudbalu, ali i u svakom drugom poslu. Trebaju mi jedne dobre, dobre pripreme da se vratim u normalnu, da eventualno odigram još pola godine", ističe Delibašić.

Trener Sutjeske Mile Tomić juče je na prvom treningu šampiona u 2015. godini poželio Andriju Delibašića u napadu. “Svako bi širokih ruku dočekao takvog fudbalera”, kazao je Tomić. Šta na to kaže Delibašić?

"Priča sa Sutjeskom aktuelna je odavno, trenirao sam se zajedno sa ekipom u prvoj polusezoni i to je sigurno jedna od opcija. Moram još da razmislim, ali prije toga da se dobro pripremim i dovedem u red. U redu je pomoći, ali ako se ne može pomoći - onda je bolje i ne počinjati. Želim da budem iskren prema sebi", kaže Delibašić.

Šta god da odluči - uskoro će zavšiti aktivnu igračku karijeru.

"Opcija je da eventualno odigram još pola godine. Na ljeto, sigurno završavam".

Delibašić može zadovoljno da se okrene iza sebe - nosio je dres čak četiri španska kluba, tresao je mreže u Primeri, igrao je i za Benfiku, sa Partizanom je postizao golove u Ligi šampiona, sa mladom reprezentacijom SCG je bio vicešampion Evrope.

Kruna svega - sa reprezentaciju Crne Gore je odigrao 20 utakmica, postigao je šest golova, uključujući i onaj čuveni Englezima za 2:2 koji je odveo “sokole” u baraž za Euro.

"Imam dobru karijeru iza sebe, ali imam i planove. Ostaću u fudbalu sigurno, u aprilu ću upisati trenersku školu FSCG, vidjećemo kako će to da ide", istakao je Andrija Delibašić.

Najveći trag ostavio u Rajo Valjekanu: „Pčelice” u srcu

Od svih španskih klubova čije je nosio dresove - Majorke, Real Sosijedada, Erkulesa i Rajo Valjekana - Delibašić je najveći trag ostavio u timu iz predgrađa Madrida.

Za „pčelice” je u dvije sezone odigrao 81 meč u Primeri, postigao je 14 golova.

"Imam mnogo prijatelja u Rajo Valjekanu. Nedavno sam bio u Madridu da ih posjetim, gledao sam posljednju utakmicu protiv Kordobe. Rajo je izgubio 1:0, ove sezone se malo muči na domaćem terenu, ali je i dalje na dobroj 11. poziciji, vjerujem da će igrati sve bolje", zaključio je Delibašić.

Bonus video: