Đovani Simeone upisao dubl u dresu "gaučosa"

0 komentar(a)
Đovani Simeone, Foto: Fifa
Đovani Simeone, Foto: Fifa
Ažurirano: 16.01.2015. 18:59h

Argentina je startovala pobjedom na Kupu Južne Amerike u Urugvaju za selekcije do 20 godina, a junak ubjedljivog trijumfa nad vršnajcima iz Ekvadora je Đovani Simeone. Najstariji sin proslavljenog Dijega, pokazao je da odlično snalazi i kao centarfor, iako odmalena igra na poziciji na kojoj je i El Ćolo. I pokazao je da ni njemu nije strano da se priključi napadu i pogodi mrežu. Đovani je pogodio dva puta u pobjedi 5:2.

"Pokušaji da dokažem svojim saigračima da nemam nikakvih privilegija zbog podataka da sam sin slavne ličnosti, oduzeli su mi isuviše vremena i snage", ne bez olakšanja je kazao 19-godišnji Đovani.

On je igrač kultne River Plate, a za Argentince ne postoji drugi dres osim "gaučosa", iako je Đovani rođen u Španiji, a odrastao u Italiji prateći dugogodišnju El Ćolovu karijeru, koji je godinama uporno odbijao da kopačke okači o klin. I Đovani je poput Dijega počeo na pozciji defanzivnog veziste, ali...

"Onda mi je otac rekao da se pomjerim naprijed ka pozicijama sa kojih bi mogao da dajem golove. Ali, rekao mi je i da je važnije od svega biti smiren na terenu, razmišljati i ne dozvliti rivalu da pročita tvoje zamisli", zaključio je Đovani.

Bonus video: