Nije do Mojesa-negativni rekord Mančester junajteda

Mančeter junajted prvi put od maja 2009. godine nije uputio šut u okvir gola protivnika!
0 komentar(a)
Dejvid Mojes, Foto: Beta/AP
Dejvid Mojes, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.01.2015. 19:06h

Mančester junajted je u 21. kolu Premijer lige na svom "Old Trafordu" izgubio od Sautemptona sa 1:0. Tako su "đavoli" nakon 21 utakmice osvojili 37 bodova. Iako je na prošlogodišnjeg trenera "đavola" Dejvida Mojesa "bacano drvlje i kamenje" zbog loših rezultata, uporedna statistika pokazuje da nakon 21. kola prošle godine sa Mojesom Mančester junajted imao identičnih 37 bodova.

Da se i u fudbalu vrednuje minuli rad, pokazuje podatak da niko ne traži odgovornost Luisu van Galu, iako je na ovu ekipu utrošio na stotine miliona eura, dok je Mojes radio na ivici otkaza iako je na pojačanja potrošio tek nekoliko desetina miliona.

A Van Gal je protiv Sautemptona izjednačio negativni rekord slavnog premijerligaša, pošto njegova ekipa nije uspjela da uputi ni jedan šut u okvir gola "svetaca". To je prvi put od maja 2009. godine da Mančester junajted završi utakmicu sa nulom u statističkom polju šutevi u okvir gola. A Sautempton je uputio samo jedan šut De Hei, i to pobjedonosni gol Dušana Tadića.

A još jedan podatak da Mojes nije bio problem i uzrok loših rezultata "đavola" u post Fergijevoj eri, škotski trener je dokazao pobjedom nad Barselonom u prošlom kolu Primere na klupi Real Sosijedada na "Anoeti" (1:0).

Bonus video: