Toni Kros najbolji fudbaler Njemačke

Kros je dobio čak 33,5 odsto više glasova navijača "elfa" od Nojera
0 komentar(a)
Toni Kros, Foto: Beta/AP
Toni Kros, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 10.01.2015. 18:30h

Vezista madridskog Reala, Toni Kros, najbolji je igrač Njemačke. Samo dan nakon što je prema glasovima posjetilaca sajta Uefe izabran u najbolji svjetski tim, 25-godišnji Kros je glasovima posjetilaca sajta Fudbalskog saveza Njemačke došao do novog priznanja.

Za Krosa je glasalo čak 40,5 odsto, dva odsto manje imao je najboplji strijelac u istoriji svjetskih prvenstava, Miro Klose. Paradoksalno zvuči podatak da je golman Manuel Nojer, jedan od tri kandidata za Zlatnu loptu, dobio svega sedam odsto glasova.

"Hvala navijačima nacionalnog tima,ali i posjetiocima sajta iz cijelog svijeta koji su glasali za mene. Još veću zahvalnost dugujem saigračima, jer u fudbalu ako nemaš dobar tim i ne možeš da osvajaš trofeje", kazao je Kros.

Iako će u ponedjeljak Nojer u Cirihu braniti čast svjetskog prvaka na megdanu za Zlatnu loptu sa Kristijanom Ronaldom i Lionelokm Mesijem, navijači "elfa" u izboru Krosa možda i niejsu pogriješili. Evo i zašto...

Kros je odigrao svih 16 utakmica Njemačke u 2014. godini, i prosječno je najviše pretrčao.Postigao je četiri gola i imao je pet asistencija. Uz to, imao je prosjek od 89,73 odsto tačnih dodavanja, a da sjajni prosjek nije stekao dodavanjem najbližem saigraču govori i prosječna dužina pasa od 18,36 metara, očemu govori i prosječna brzina lopte koju je dodavao - 44 kilometra na sat. Na terenu je u dresu "elfa" prošle godine proveo čak 1,532 minuta, a bio je na terenu do posljednjeg zvižduka maratonskih okršaja sa Alžirom i Argentinom na Mundijalu u Brazilu.

Kros se sjajno uklopio i u tim svjetskog klupskog prvaka Reala, pa je u 17 utakmica Primere ove sezone uz gol imao i čak sedam asistencija.

Bonus video: