Simeone: Tores je odigrao sjajno u derbiju

Atletiko je sinoć upisao i treći uzastopni trijumf nad velikim gradskim rivalom i najvećim svjetskim klubom
53 pregleda 1 komentar(a)
Fernando Tores, Foto: Reuters
Fernando Tores, Foto: Reuters
Ažurirano: 08.01.2015. 09:50h

U jednom dijelu Madrida je euforija u drugom zabrinutost. Atletiko je sinoć upisao i treći uzastopni trijumf nad velikim gradskim rivalom i najvećim svjetskim klubom, nakon Superkupa na "Kalderonu" (1:0), "Bernabea" u Primeri (2:1), u prvom duelu Kupa kralja "kolćonerosi" su još lakše "otresli" slavnijeg susjeda (2:0).

"Fernando Tores je bio sjajan. Odlično se kretao, bio je izuzetno brz i silovit i siguran u duelima. Jedini problem Toresu u svom novom debiju je neuigranost sa ekipom, jer nije imao vremena da se privikne na naš stil igre. Zato su izmjene bile bolje, jer kada smo izdržali taj pritisak Reala u prvom poluvremenu, u nastavku su igrači koji su ušli sa klupe napravili ogroman prostor ispred gola Reala i bilo je lako igrati i ređati šanse", naglasio je trener Atletika Dijego El Ćolo Simeone.

A Atletiko je vodio i bez Kokea, Mandžukića i kapitena Arde Turana, koji su ulazili nakon sata igre.

"Atletiko nas je primorao da previše naših pasova ide u širinu. Sjajno su igrali u odbrani. Mi imamo šanse da prođemo dalje u Kupu, ali one su jako male. Potrebno je da moja ekipa odigra najbolje što može u revanšu", iskren je trener Reala Karlo Anćeloti.

Za razliku od njega neki od igrača "merengesa" razloge porazu vide u suđenju.

"Nezasluženo smo izgubili. Sudija se trudio da bude nepristrasan, ali je napravio nekoliko grešaka koje su uticale na rezultat", smatra Hames Rodriges.

Meč na "Kalderonu" sudio je Karlos Klos Gomes.

Bonus video: