Ranijeri uvjeren da će Fulam ostati u Premijer ligi

Upitan da li je očekivao lakši posao u prvih nekoliko mjeseci u klubu, Ranijeri je rekao da je očekivao tešku sezonu u Fulamu
339 pregleda 0 komentar(a)
Ranijeri, Foto: Reuters
Ranijeri, Foto: Reuters

Trener fudbalera Fulama Klaudio Ranijeri rekao je da vjeruje da će klub ostati u Premijer ligi, uprkos tome što se trenutno nalazi na pretposljednjem mjestu na tabeli.

Ranijeri je preuzeo Fulam u novembru, poslije otkaza koji je dobio Slaviša Jokanović, a ekipa je u 11 utakmica u svim takmičenjima ostvarila dvije pobjede, uz tri remija. Fulam je pretposljednji na tabeli i nalazi se pet bodova ispod crte, u zoni ispadanja.

"Naravno da sam pozitivan, mislim da ćemo na kraju opstati. Naravno da nije lako, ali ostaćemo u ligi", rekao je Ranijeri, prenio je Skaj.

Upitan da li je očekivao lakši posao u prvih nekoliko mjeseci u klubu, Ranijeri je rekao da je očekivao tešku sezonu u Fulamu.

"Kada dođete u Premijer ligu, važno je da shvatite kvalitet i tempo tih igrača. Nadam se da ćemo moći da uradimo nešto dobro za tim. Zadovoljan sam ekipom, pošto igrači veoma dobro treniraju. Naravno, u nekim mečevima za pobjedu vam je potrebna i sreća. Protiv Barnlija smo izgubili, a da nam oni nijesu šutnuli na gol. To je vrlo, vrlo bizarno, ali moramo nešto da uradimo", naveo je Ranijeri.

On je pokušao da uvede više discipline u odbranu, a govorio je i o napadaču Aleksandru Mitroviću. Srpski fudbaler je postigao dva gola u prvoj utakmici koju je Ranijeri vodio, protiv Sautemptona (4:2), ali je od tada postigao jedan gol. Ranijeri je rekao da važna ravnoteža u ekipi.

"Radim na tome kako da iskoristim moje igrače u napadu i naravno, voleo bih više dodavanja za Mitrovića. Na trenizima je lakše nego na utakmicama. Takođe, treba pomoći i u odbrani, ne samo trojica ili četvorica pozadi, nego i cijeli tim. U svakoj utakmici primimo gol i moram da pronađem rješenje za to", naveo je italijanski trener.

Upitan o rješenjima, Ranijeri je rekao da će klub možda morati da kupi nove igrače u zimskom prelaznom roku. U londonski klub već je došao Rajan Babel.

"Nadam se da će donijeti iskustvo i kvalitet pošto je on izvanredan igrač. Takođe, nadam se i golovima, pošto nam trebaju igrači koji znaju da šutnu na gol. On šutira dobro sa distance. To očekujem. Ako bude bilo dobrih prilika za dovođenje igrača, moj predsjednik je spreman", dodao je Ranijeri.

Bonus video: