Kapelo: Ovaj Real je jedan od najboljih timova svih vremena

„Ovaj Real će obilježiti čitavu eru. Ima odličnu odbranu, veziste koji znaju da igraju fudbal i mnogo trče, te napadače koji golove daju kao od šale“, rekao je Kapelo za „Marku“.
0 komentar(a)
KAPELO_3, Foto: BETA/AP
KAPELO_3, Foto: BETA/AP
Ažurirano: 29.12.2014. 09:23h

Fabio Kapelo je oduševljen sadašnjim timom Real Madrida i tvrdi da je jedan od najboljih svih vremena. Don Fabio smatra i da će njegov bivši klub odbraniti titulu u Ligi šampiona.

Italijan je oduševljen svojim zemljakom Karlom Anćelotijem, za kojeg je poručio da je stvorio ekipu sa jako malo slabih tačaka.

„Ovaj Real će obilježiti čitavu eru. Ima odličnu odbranu, veziste koji znaju da igraju fudbal i mnogo trče, te napadače koji golove daju kao od šale“.

„Karlo je odradio sjajan posao. Nema bolje strategije od smirenosti i nepričanja o drugima. Svoji igrači su na prvom mjestu“, rekao je Kapelo za „Marku“.

Upitan da uporedi sadašnji Real sa Barselonom iz najbolji dana, slavni Italijan je poručio:

„Ovaj tim i Barselona Pepa Gvardiole ne mogu da se uporede. Barsa je imala šest ili sedam igrača iz svoje škole, dok je Real napravio sjajnu ekipu zahvaljujući Florentinu Peresu i odličnim pojačanjima“.

Ligu šampiona, po Kapelu, mogu da osvoje samo tri tima.

„Real Madrid je favorit, iza njega su Čelzi i Bajern“.

Kapelo je pričao i o povratku Fernanda Toresa u Atletiko i ubijeđen je da Ninjo može da pronađe nekadašnji osjećaj za golove.

„Tores je izgubio samopouzdanje koje je imao u Liverpulu i u prvoj eri u Atletiku. Muči se da postiže golove, ali sam ubijeđen da će ga Simeone vratiti u život“, zaključio je selektor Rusije.

Bonus video: