Vilja: Mesi je najbolji svih vremena

10 komentar(a)
David Vilja, Foto: Beta AP
David Vilja, Foto: Beta AP
Ažurirano: 24.12.2014. 20:58h

Bivši napadač Barselone David Vilja okarakterisao je svog nekadašnjeg saigrača Lea Mesija kao "najboljeg fudbalera koji je ikad igrao fudbal".

"Mnogo puta sam pričao o Mesiju, pričaću još mnogo puta. Za mene, on je najbolji na svijetu, bez ikakve sumnje. Ne samo zbog toga što postiže toliko golova, već zbog načina na koji igra, zbog stvari koje je sposoban da uradi. Mislim da je najbolji u istoriji jer je jedinstven. Još nisam vidio igrača koji je njemu ravan", kazao je aktuelni napadač novoformiranog kluba američke MLS lige, Njujork sitija.

Mesi ima male šanse da ove godine osvoji petu Zlatnu loptu, jer je njegov najveći rival - Kristijano Ronaldo iz Reala, veliki favorit po bukmejkerima (kvota 1,2).

"Zlatna lopta? Uopšte ne znam kako to funkcioniše, kakvi su kriterijumi. Jednom je to godina Svjetskog prvenstva, drugi put nije. Ali, pustimo glasače da glasaju i odluče ko je najbolji. Za mene nema dileme - najbolji je Mesi, ne ove godine, već iz godine u godinu", istakao je Vilja.

Bivši reprezentativac Španije nosio je dres Barselone tri sezone, od 2010. do 2013. Na 77 utakmica u dresu "blaugrane" postigao je 33 gola, ali ga je teška povreda (lom noge) u decembru 2012. spriječila da pokaže još više.

Njegov bivši klub od njegovog odlaska još nije osvojio veliki trofej - posljednji je bio trofej u Primeri 2013.

"Ne brinem se za Barselonu, ubijeđen sam da će uskoro vratiti na trofejni put. Mnogo cijenim trenera Luisa Enrikea, koji je definitivno spreman na velika djela. Sve je naučio kao igrač, upoznao je i Barselonu kao klub. Tek je na početku, a ja sam siguran da će biti uspješan", zaključio je Vilja.

Bonus video: