Tores sve bliži Atletiku, Ćerći stiže u Milan

1 komentar(a)
Tores, Foto: Beta/AP
Tores, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 24.12.2014. 17:45h

Milan i Atletiko su na pragu dogovora koji bi mogao da obilježili januarski prelazni rok u Italiji i Španiji.

Kako navodi uvijek dobro obaviješteni italijanski novinar Đanluka di Marcio, dva kluba su načelno dogovorila trampu po kojoj će se Fernando Tores vratiti u Madrid, a u Milano treba da stigne Alesio Ćerći.

U pitanju je pozajmica na 18 mjeseci, i sada je ostalo samo da dvojica igrača daju zeleno svijetlo, pa da prvog dana narednog prelaznog roka promijene klubove.

Tores se nije snašao u Milanu u kojem igra kao pozajmljen igrač Čelzija, a ništa bolje na "Kalderonu" nije prošao ni Ćerći, od kada je ljetos za 18 miliona eura stigao iz Torina.

U čitavoj priči nije učestvovao Čelzi, koji je kratko i jasno poručio da mu je svejedno gdje će igrati Tores (važno je samo da taj klub preuzme polovinu ugovora na godišnjem nivou), i to je ono što je pomoglo Milanu da u pregovorima s Atletikom pobijedi gradskog rivala Inter.

Naime, trener "crno-plavih" Roberto Manćini je dolazak Ćerćija označio kao prioritet u januarskom prelaznom roku, ali je Milan "kupio" Atletiko idejom da mu proslijedi Toresa, legendu madridskog kluba.

Kako su italijanski mediji danima pisali, Ćerći je dao pozitivan odgovor Manćiniju za dolazak u Inter, ali je sada pitanje koliko je taj transfer realan...

Bonus video: