Daće sve od sebe, iz ljubavi prema Zeti

Igor Vujačić i Nikola Krstović nosiće dres Zete i na proljeće, iako se već treći ili četvrti prelazni rok naveliko pričalo o njihovom odlasku u inostranstvo. Mogu li da nađu motiv da još pola godine igraju u našoj ligi?
1110 pregleda 1 komentar(a)
Igor Vujačić
Igor Vujačić

Igor Vujačić i Nikola Krstović ostaju u Zeti - gotovo izvjesno, jer se kraj prelaznog roka uskoro zatvara i na istoku Evrope, a svi “ozbiljni” klubovi već su formirali timove za nastavak prvenstva.

Defanzivac i napadač koji su već dvije sezone pred odlaskom u inostranstvo, koji su prevazišli Crnogorsku ligu, igraće još na terenima CFL-a, barem do ljeta.

Ostankom Vujačića (24) i Krstovića (18), Zeta je, na papiru, i dalje igrački jaka, posebno za crnogorske prilike - ostankom najboljih igrača mogla bi u drugom dijelu sezone da se bori i za titulu, jer zaostaje samo četiri boda za vodećom Sutjeskom, nakon što je jesenji dio završila serijom od 15 vezanih mečeva bez poraza.

No, da li je baš tako?

Mogu li Vujačić i Krstović da pronađu motiv da i na proljeće izgaraju u dresu Zete, kao što su radili to sada, u blago rečeno nesređenoj i neizvjesnoj finansijskoj situaciji. Posebno ovog februara, kada su cijelu zimu “glavama” bili u nekom novom, inostranom klubu, kada se samo čekalo da pronađu novi angažman...

"I kao fudbaleri, i kao ljudi, zaslužuju da idu u inostranstvo. Naročito Vujačić, koji ima 24 godine, koji je odavno prevazišao našu ligu. I ne samo njih dvojica - tu su i Adžović, Milojko, koji su nosioci igre Zete", kaže Dejan Roganović, trener tima iz Golubovaca, koji je nedavno naslijedio Dragoljuba Đuretića na klupi.

Prodaja, barem nekog od njih, pomogla bi Zeti da premosti tešku finansijsku situaciju i koristila bi cijelom klubu, bez obzira što bi ekipa bila igrački slabija.

Ovako, Zeta će morati da se snalazi iz nekih drugih izvora.

"Imamo neka obećanja da će se popraviti finansijska situacija. Bilo bi to jako značajno, jer smo u vrhu tabele, i želimo da izgledamo ozbiljno na terenu, a ključan će biti početak drugog dijela prvenstva", dodaje Roganović.

Trener Zete je uvjeren da će igrači, posebno Vujačić i Krstović, pronaći motiv da i na proljeće odigraju najbolje što mogu.

"Nije lako kada vam odlazak u inostranstvo izmiče već neko vrijeme, ali oni su pravi momci, profesionalci, i ubijeđen sam da će i na proljeće imati pravi motiv. Znaju da je to dobro i za njih, zapravo jedina logična opcija - da odigraju najbolje što mogu. Vrlo je važno, s druge strane, da se popravi finansijska situacija u klubu", dodaje Roganović.

“Vrijeme je da idem, zaslužio sam”, kazao je “Vijestima” Igor Vujačić prošlog mjeseca.

Defanzivac koji je nedavno dobio prvi poziv Ljubiše Tumbakovića u reprezentaciji Crne Gore, moraće, međutim, još da sačeka - makar do juna.

"Nema šta, profesionalac sam, daću maksimum. Volim Zetu i nastaviću da igram, iz ljubavi prema klubu, sa ili bez para, mada i nisu u pitanju neka velika finansijska sredstva. Na ljeto mi ističe ugovor, nadam se da ću u junu konačno napraviti korak dalje u karijeri", kazao je Vujačić, koji je bio blizu prelaska u Hajduk iz Splita, ali se i to izjalovilo.

Krstović: Nije lako, koferi su bili spakovani

Nikola Krstović kaže da je imao više ponuda da ode - nijedna se nije realizovala...

Nikola Krstović

"Ljudi iz kluba nisu uspjeli da se dogovore, ostajem u Zeti", ističe 18-godišnji napadač.

"Psihološki nije lako, cijelu zimu su spakovani koferi, očekujete da odete, a onda se ne desi ništa", naglašava Krstović.

Mladi bombarder poručuje da će pokušati da “namjesti glavu”.

"Nije lako, finansijska situacija nije dobra, nadam se da će se srediti neke stvari. U toku priprema je i došlo do promjene u stručnom štabu, dobili smo trenera koji igra drugačijim stilom nego prethodni, vidjećemo koliko će se to odraziti na ekipu, da li ćemo zadržati atmosferu. Nadam se da hoćemo, jer mislim da možemo da uhvatimo Sutjesku, njihova prednost od četiri boda nije nedostižna", zaključio je Krstović.

Telekom 1. CFL nastavlja se u utorak, mečevima 20. kola, a Zete na startu gostuje Rudaru u Pljevljima.

Bonus video: