Het-trik Grizmana za pobjedu Atletika

Francuz Antoan Grizman je postigao het-trik u preokretu Atletika u Bilbau
2 komentar(a)
Antoan Grizman, Foto: Reuters
Antoan Grizman, Foto: Reuters
Ažurirano: 21.12.2014. 22:33h

Strijepili su navijači aktuelnog prvaka Španije u Bilbau, čiji su navijači i osnovali Atletiko. Bez razloga, iako je domaćin na „San Mamesu” žestokim presingom upotpunosti neutralisao „kolćonerose” do poluvremena. Činilo se, ipak, da će gosti oslabljeni suspenzijom Mandžukića i Kokea uz povrijeđenog Ansaldija biti u velikom problemu, naročito nakon vodećeg gola domaćih. Tačnije, evrogola u 17. minutu kada je Riko nevjerovatnom reakcijom glavom bukvalno zakucao loptu nakon šuta Susaete iz slobodnog udarca.

Na samom startu nastavka Atletiko se vratio u igru golom glavom Francuza Antoana Grizmana. Ljetošnje pojačanje prvaka, Grizman pogodio je na centaršut Huanfrana. Razigrali su se gosti, pa je Arda Turan sjajno petom lansirao Tijaga, koji je izborio penal za preokret golom Raula Garsije u 53. minutu.

Do kraja je Grizman uspio da kompletira het-trik - prvo je istrčao kontru i sjajno prihvatio pas Gabija, da bi konačan rezultat postavio sa gol linije nakon sjajne razmjene pasova sa Raulom Garsijom. I Malaga je na gostovanju Elćeu slavila preokretom (2:1), Granada i Hetafe su remizirali (1:1), a Viljareal je opravdao ulogu favorita sa Deportivom (3:0).

Bonus video: