Runi: Mančester junajted može da osvoji titulu

2 komentar(a)
Vejn Runi, Foto: Beta AP
Vejn Runi, Foto: Beta AP
Ažurirano: 16.12.2014. 11:42h

Kapiten Mančester junajteda Vejn Runi ocijenio je danas da zaostatak njegove ekipe od osam bodova za Čelzijem u Premijer ligi nije veliki i da "crveni đavoli" mogu do titule.

"Sve smo bolji i bolji, s dobrim igrama su stigli i rezultati, pa sad za vodećim Čelzijem zaostajemo samo osam bodova. A do kraja prvenstva ima još puno utakmica", rekao je Runi.

Junajted je u posljednjih šest kola Premijer lige zabilježio isto toliko pobjeda, pa je sada treći na tabeli.

"Božić će biti vrlo važan za nas. Ako tokom praznika nastavimo osvajati bodove kao što smo to činili do sada, a protivnici "ispuste" poneki bod, možemo se u nastavku sezone nadati. Iskreno, moramo vjerovati da možemo osvojiti titulu", kazao je Runi.

Kapiten reprezentacije Engleske se složio sa ocjenom trenera Junajteda Luja van Gala, koji je kazao da ekipa ima još mnogo prostora za napredak.

"Činjenica je da neke utakmice nismo odigrali na najvišem nivou, ali smo na kraju pobijedili. To je kvalitet najvećih ekipa, da pobjeđuju i kad ne igraju dobro", rekao je Runi.

Kapiten Mančester junajteda osvrnuo se i na igre golmana Davida de Hee.

"Za mene je on najbolji golman na svijetu. Fantastično je kako David brani, stvarno fantastično! On nas je i spasio protiv Liverpula", rekao je Runi.

Mančester će u subotu gostovati ekipi Aston Vile u utakmici 17. kola Premijer lige.

Bonus video: