Halilhodžić ne preuzima selekciju BiH

U četvrtak dogovor bio blizu, ali je legendarni fudbaler promijenio odluku
3 komentar(a)
Halilhodžić, Foto: REUTERS
Halilhodžić, Foto: REUTERS
Ažurirano: 30.11.2014. 09:07h

Želja čelnika Fudbalskog savez Bosne i Hercegovine se neće ostvariti, Vahid Halilhodžić neće sjesti na klupu "zmajeva".

Pregovori sa doskorašnjim selektorom Alžira nisu urodili plodom.

"Iako je rukovodstvo Nogometnog/Fudbalskog saveza Bosne i Hercegovine pokazalo želju i namjeru za angažovanjem Halilhodžića na upražnjenu poziciju selektora reprezentacije, poslije razgovora predsjednika Elvedina Begića sa Halilhodžićem, koji je obavljen u Mostaru, definitivno je potvrđeno da ovaj istaknuti stručnjak neće biti novi selektor seniorske reprezentacije Bosne i Hercegovine u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2016. godine u Francuskoj”, stoji u saopštenju FS BiH.

Prije samo četiri dana, činilo se da će do dogovora doći.

"Kao što je javnosti poznato, delegacija NS/FS BiH je proteklog četvrtka u Makarskoj održala sastanak sa Halilhodžićem, koji se tada nije izjasnio da će preuzeti našu najbolju selekciju, s tim što je ostavljena mogućnost novog sastanka u Mostaru. NS/FS BiH izražava žaljenje što Halilhodžić, i pored maksimalnih napora rukovodstva saveza, nije bio u mogućnosti da prihvati poziv i preuzeti A reprezentaciju i želimo mu mnogo sreće i uspjeha u daljem radu”, stoji na kraju saopštenja.

Sada će se vodeći ljudi saveza okrenuti ka drugim kandidatima, a među njima je nekoliko poznatih imena.

U trci za nasljednika Safeta Sušića sada su Faruk Hadžibegić, Mehmed Baždarević, Amar Osim, Šener Bajramović, Feliks Magat, Enco Šifo, Lotar Mateus i Milovan Rajevac.

Bonus video: