Rodžers: Da, blizu sam otkaza

0 komentar(a)
Brendan Rodžers, Foto: Beta/AP
Brendan Rodžers, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 29.11.2014. 12:49h

Menadžer Liverpula Brendan Rodžers kazao je juče da je „glavni favorit da prvi dobije otkaz u Premijer ligi”, nakon očajnih rezultata njegovog tima ove sezone.

"Da, blizu sam otkaza", bio je surovo iskren 41-godišnji trener.

Liverpul je tek 12. na tabeli Premijer lige, sa svega 14 osvojenih bodova nakon 12 odigranih kola (četiri pobjede, dva remija i čak šest poraza), a mora da pobijedi Bazel u posljednjem kolu ukoliko želi u osminu finala Lige šampiona.

Stromoglav pad tima iz grada „Bitlsa” uslijedio je samo nekoliko mjeseci nakon najbolje sezone u posljednjih 20 godina, u kojoj su „redsi” umalo osvojili titulu.

"Prije nekoliko mjeseci bio sam menadžer godine, a sada sam kandidat za otkaz. To nije ništa neuobičajeno, naprotiv, to je sastavni dio trenerskog posla. Jedino što mogu da uradim jeste da se fokusiram na trenutni posao sa ekipom, jer na to mogu da utičem", izjavio je Rodžers.

Liverpul danas igra sa Stoukom na „Enfild roudu”, a Rodžers želi da prekine očajnu seriju od tri vezana poraza u prvenstvu. Svaki naredni kiks mogao bi talentovanog trenera da košta posla.

"Četiri boda smo od zone Lige šampiona, ali i četiri boda od zone ispadanja. Naravno, to nije ni blizu onog što smo očekivali, ali sezona je duga i ništa nije izgubljeno. Naš cilj je i dalje četvrta pozicija na tabeli i plasman u Ligu šampiona. Vjerujem da je i to i dalje ostvarivo", kazao je Rodžers.

Trenersku karijeru počeo je kao pomoćnik Žozea Murinja 2004. godine, a za klupu Liverpula 2012. preporučili su ga sjajni rezultati na klupi Svonsija.

U svojoj prvoj sezoni na „Enfild roudu” bio je blizu da ispiše istoriju, donese prvu titulu u Liverpul od 1990. godine, ali je poklekao dva kola prije kraja kada je na svom terenu poražen od Čelzija i svog nekadašnjeg učitelja, Murinja.

Bonus video: