Mogren u haosu, a dobio 260 hiljada iz budžeta

96 pregleda 1 komentar(a)
mogren_1, Foto: ARHIVA „VIJESTI”
mogren_1, Foto: ARHIVA „VIJESTI”
Ažurirano: 26.11.2014. 18:50h

Fudbalski klub Mogren i OFK Petrovac i dalje su najprivilegovaniji sporski klubovi u metropoli turizma, jer su im ove godine iz budžeta Opštine Budva odobreni najveći iznosi - po čak 260 hiljada eura.

Opština Budva, kako stoji u rješenju o dodjeli sredstava sportskim klubovima, u koje su „Vijesti“ imale uvid, opredijelila je 1,4 miliona eura za finanisiranje čak 38 klubova. Ipak, pet klubova - dva fudbalska, Vaterpolo klub Budva, Odbojkaški klub Budvanska rivijera i Rukometni klub Budvanska rivijera, uzeli su najveći dio kolača i to čak 1,1 milion eura, od ukupno odvojene sume poreskih obveznika.

Ostala 33 kluba, međusobno su podijelila preostali dio sume od 300 hiljada eura. Inače, privilegovani klubovi, u kojima se na čelu nalaze uglavnom politički funkcioneri vladajućih partija DPS i SDP, već godinama unazad, bez obzira na to što se nalaze u Prvoj ligi, predstavljaju prirotet kada su isplate.

Ipak, stanje u Fudbalskom klubu Mogren je haotično. Iako ove godine dobijaju 260 hiljada eura, finansijska stucija u klubu je zabrinjavajuća. To je janso, gostujući na RTV Budva, iznio i trener Branislav Milačić, navodeći da igrači nijesu primili plate, a svi napuštaju klub.

"Prekjuče nijesmo trenirali, to se dešava po ko zna koji put. Napuštaju svi klub, pvo direktor, pa sekretar, sami smo ostali. Svi su klubovi dobili pare od Saveza da podmire tekuće obaveze, a nama i dalje nijesu date plate. Igrači to ne mogu da podnesu. Molio sam ih protiv Zete da nađu posljednje atome snage da prevaziđu situaciju i oni su to uradili. U ovom trenutku važno je kako ovaj klub spasiti i napraviti ga da funkcioniše. Sada on ne funkiconiše, funkcionišemo ja, moj stručni štab, ekonomi i igrači. Plate se jedno vrijeme nijesu pirmale, pa se onda da jedna plata Da li mi imamo svijest da treba da radimo bez para, pa tu niko ne živi u Budvi, to su ljudi koji su došli sa strane, zbog para. Nijesu došli da se sunčaju i kupaju nego da igraju fudbal, ali da za to budu plaćeni", kazao je Milačić.

Budžet za sport veći za 100 hiljada u odnosu na lani

Ove godine Opština Budva je bila darežljivija, pa je budžet za sport povećala u odnosu na lani za čak 100 hiljada eura.

I dok su fudbaleri dobili najviše novca, ni odbojkaši i vaterpolisti se ne mogu požaliti, pa će tako na račune VK Budva i OK Budvanska rivijera ove godine leći iz budžeta po 245 hiljada eura. Rukometni klub, kada je riječ o visini sume koja se izdvaja iz budžeta, nalazi se na 5. mjestu i ove godine dobiće 100 hiljada eura.

Džiju džicu klub Budva doobija 25.000, Ženski odbojkaški klub Budva 15.000, Karate klub Budva 12.000, Boćarski klub Maini 7.000, a po 5.000 eura dobiće Košarkaški klub Budva magic, Teniski klub Slovenska plaža, Bokserski klub Budva i Košarkaški klub Orion.

Gimnastičkom klubu Budva, Plivačkom klubu OSI Budva i Karate klubu Stari grad opredijeljeno je 4.000 eura, dok je Kik-boks klub City stars dobio 3.500 eura. Po 3.000 eura dobiće Džudo klub Budva, Teniski klub Budvanska rivijera, Plivački-vaterpolo klub Stari grad, Boćarski klub Omladinac, Boćarski klub Slovenska plaža i Klub malog fudbala Cezar. Budžetom će po 2.000 eura dobiti Kik-boks klub Budva, Rvački klub Budva, Klub brazilske džiju džice MMA&BBJ, kao i teniserka Ivana Klać.

Sumu od 1.500 eura dobijaju Klub za sportski ribolov Delfin, Klub za sportski ribolov na moru Širun, a po 1.000 eura Tekvondo klub Montenegrostars, Kik boks klub Vukovi sa Prokletija, Školsko sportsko društvo Druga osnovna škola, Društvo za sportsku rekreaciju Budva, Školsko sportsko društvo Stefan Mitrov Ljubiša...

Bonus video: