Kapelo: Problemi sa platom su prošlost

0 komentar(a)
Fabio Kapelo, Rusija, Foto: Beta/AP
Fabio Kapelo, Rusija, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 20.11.2014. 16:54h

Trijumf na gostovanju Mađarskoj kao da je stabilizovao situaciju u taboru selekcije Rusije. Spekulacije da je niz loših rezultata "zbornaje" uslovilo i petomjesečno kašnjenje plata selektoru Fabiju Kapelu, otklonio je sam italijanski stručnjak nakon razgovora sa čelnicima Ruske fudbalske federacije.

"Prošlo je vrijeme kada se moglo misliti da ruskim igračima za velike rezultate nedostaje psihologija pobjednika. U tome nije stvar, već u potcjenjivanju kvaliteta rivala i nedovoljnoj pripremi. Mi samo u prethodnim utakmicama nijesmo imali sreće kod realizacije šansi, stvarali bi po pet,šest i ne bi postigli gol. Da nije bilo promašaja, i primljenog gola bez prave prilike kao na Mundialu sa Alžirom, onda bi svi pričali o uspjehu, a ne o krahu! A ja sam uradio što je do mene, jer je selekcija igrala po šemi 4-3-3, koju najviše i forsiraju klubovi u Rusiji. Što se tiče plata, to je riješeno, predsjednik je objasnio razloge kašnjenja, a mene to u krajnjem i nije sprječavalo da radim svoj posao. Ja sam samo usredsređen na rad i dešavanja na terenu", naglasio je Kapelo.

Rusija, dakle, neće promijeniti selektora prije martovskog okršaja sa našom selekcijom u kvalifikacijama za EP 2016. godine u Francuskoj. U Kapelovom timu, međutim, neće biti pomoćnika Kristijana Panućija i Masima Nerija, koji nijesu sa "zbornajom" bili ni na dva prehodna meča.

"Oni su odrasli ljudi i sami donose odluke, a meni je žao što nijesu prihvatili uslove produženja ugovora", zaključio je Kapelo.

Panući je iz Rima, međutim, poručio da ponudu o produženju saradnje nije ni dobio.

"Isplaćen sam do posljednjeg centa, a ako dođe ponuda za novi ugovor od predstavnika Fudbalskog saveza Rusije, razmisliću o uslovima. Za sada ponude nema i o tome treba da pitate predsjednika RFF Nikolaja Tolstiha i selektora Fabija Kapela", zaključio je Panući.

Bonus video: