Titograd u paklenom ritmu sprema napad na titulu

Ekipa sa Starog aerodroma igra utakmice iz dana u dan u Medulinu, u kojima trener Igor Pamić rotira 35 igrača. Češki Znojmo juče slavio sa 1:0. Kapiten Zoran Petrović ističe da će OFK Titograd napasti titulu na proljeće
527 pregleda 1 komentar(a)
Petrović želi da sa OFK Titogradom opet igra u Evropi, Foto: Savo Prelevic
Petrović želi da sa OFK Titogradom opet igra u Evropi, Foto: Savo Prelevic

Utakmice i samo utakmice, iz dana u dan. Tako se OFK Titograd sprema za nastavak sezone u kojoj je proklamovao šampionsku ambiciju u Telekom 1. CFL.

Ekipa hrvatskog trenera Igora Pamića u Medulinu ne igra samo na “Arena kupu”, već i između utakmica turnira je aktivna u zakazivanju prijateljskih mečeva. Juče je OFK Titograd izgubio sa 1:0 od slovačkog Znojma.

- Rezultati su u drugom planu. Trener Pamić ovdje u Medulinu radi sa grupom od čak 35 igrača, i svi dobijaju priliku. Želi da ima uvid u kvalitet svih igrača i da ih taktički obuči. Upravo se taktici posvećuje najviše vremena, ali je naš trener non-stop na terenima ovdje u Medulinu i već smo odigrali četiri utakmice. I imaćemo ih i danas, sjutra i nedjelju - kazao je za “Vijesti” kapiten “crvenih” Zoran Petrović.

On je propustio utakmicu sa Znojnom, a u sastavu je bio protiv Lokomotive Zagreb u “Arena kupu” (3:1) i prijateljskoj utakmici sa Rudešom (1:1).

- Pripreme su zaista zahtjevne, najviše za trenerski štab, ali su i uslovi odlični. Cilj je da se što bolje pripremimo u želji da napadnemo titulu prvaka Crne Gore, a imperativ nam je da izborimo mjesto koje vodi u evropske kvalifikacije. Tokom zime klub su pojačali Radoš Dedić i Balša Sekulić. Rade odlično i siguran sam da će biti prava pojačanja nešoj ekipi. U Medulinu smo do 27. januara, kada se vraćamo u Podgoricu, gdje ćemo 2. i 6. februara odigrati još dvije pripremne utakmice. Generalna provjera pred sezonu biće nam u Međugorju, najvjerovatnije protiv Širokog brijega - otkrio je dalji plan pripreme 21-godišnji kapiten OFK Titograda.

Ekipa sa Starog aerodroma je dugo bila lider polusezone, ali je kraj jesenjeg dijela završila sa četiri boda zaostatka za aktuelnim prvakom Sutjeskom.

- Trudićemo se da nadoknadimo zaostatak. No, prelazni rok je u toku i ni ja nisam siguran da ću ostati u klubu. Imam ponuda, ali ne razmišljam o njima, jer ni uprava kluba nije donijela odluku da li će me staviti na transfer listu. Imao sam solidnu polusezonu sa tri pogotka i pet asistencija. Moram sa tim biti zadovoljan nakon operacije prepona koja je dosta usporila moju fudbalsku karijeru.

U sezoni 2016/2017. bio si najbolji strijelac i zvanično najbolji igrač u Telekom 1. CFL. Kada očekuješ da se vratiš na taj nivo?

- Nadam se uskoro. Program rehabilitacije i liječenja ide prema planu, još donekle osjećam bol, ali bila je to zahtjevna operacija brojnih ruptura prepone. Imam sreću da trener Pamić vodi računa o svakoj sitnici, pa i o tome, i nadam se da ću uskoro igrati na nivou koji svi očekuju - zaključio je Petrović.

OFK Titograd je prvi dio sezone završio na diobi 2. mjesta sa Zetom, uz četiri boda manje od vodeće Sutjeske.

Petrović: Sa 16 sam bio premlad za ozbiljnu priču u velikim klubovima

Prije pet godina Zoran Petrović je nastupao za Šefild venzdi na turniru u Engleskoj, kada je ostavio toliko dobar utisak da su se za njega raspitivali i najveći evropski klubovi...

- Rado se toga sjećam, jer sam proglašen za najboljeg igrača turnira. Ali, imao sam tada svega 16 godina, a ja sam se u moru ponuda da pristupim akademijama, odlučio da iz nekoliko puta boravim i treniram u kampu Atletiko Madrida. To je neprocjenjivo iskustvo koje otvara novi i drugačiji pogled na fudbal, rad i trening uopšte. To mi je i pomoglo da tako mlad budem najbolji igrač u Prvoj ligi, i sada se samo nadam potpunom oporavku. Tada sa 16 godina sam bio premlad za ozbiljniju priču sa Sitijem, Bajernom... Sada imam 21 godinu, veliko iskustvo u seniorskoj konkurenciji i ne sumnjam da ću napredovati na pravi način. Pod uslovom, naravno, da me zaobiđu povrede - istakao je Petrović.

Bonus video: