NOVI TRENER SOSIJEDADA

Mojes: Primera je bolja od Premijer lige

0 komentar(a)
Dejvid Mojes, Foto: Beta/AP
Dejvid Mojes, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 17.02.2019. 00:11h

Novi trener Real Sosijedada Dejvid Mojes rekao je danas da je zbog šanse da radi u inostranstvu sa vrhunskim igračima i trenerima izabrao posao u tom španskom klubu.

Mojes je potpisao ugovor sa Real Sosijedadom do juna 2016. godine, a danas je predstavljen kao novi trener tog kluba.

"Oduvijek sam imao ambiciju da radim u inostranstvu. Ovo je pravo vrijeme. Dobro sam se odmorio i spreman sam", rekao je Mojes.

Mojes je preuzeo Sosijedad sedam mjeseci nakon što je otpušten iz Mančester junajteda. Engleski klub otpustio ga je zbog loših rezultata, samo 10 mjeseci pošto je na klupi zamijenio Aleksa Fergusona, koji ga je izabrao za trenera.

On je stekao trenersku reputaciju tako što je 11 sezona uspješno predvodio Everton.

"Imao sam sjajnih 11 godina u Evertonu... Klubu koji je sličan ovome. Tamo sam sazrio i unaprijedio se i nadam se da ću i ovdje napredovati. Iz svih pozitivnih poruka koje sam dobio, ne vidim zašto ne bih uspio", rekao je škotski trener.

Mojes je naveo da je odbio "nekoliko" ponuda premijerligaških klubova i izabrao Sosijedad, pošto ima šansu da vodi ekipu protiv evropskog šampiona Real Madrida, ali i Barselone i Atletiko Madrida.

"Primera je najbolja liga na svijetu. Premašila je Premijer ligu. U Španiji igraju dobri igrači, ima sjajnih trenera i želim da se odmjerim sa najboljima", rekao je on.

Mojs će na klupi Sosijedada debitovati 22. novembra u La Korunji protiv Deportiva.