Dejvid Mojes preuzeo Real Sosijedad!

54 pregleda 0 komentar(a)
Mojes, Foto: Beta/AP
Mojes, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 11.11.2014. 06:42h

Kada je prošle sezone gotovo posramljen napustio Mančester junajted, zaradivši nadimak "pogrešni", činilo se da je Dejvid Mojes završio sa velikom trenerskom karijerom.

Mnogi su predvidjeli da za njega neće biti posla u Engleskoj, makar u dogledno vrijeme. Jesu li bili u pravu ili ne, tek škotski stručnjak je odlučio da krene zaobilaznicom - postavljen je za trenera Real Sosijedada!

Preko španske Primere, preuzevši klub koji ima svega dvije pobjede u 10 kola, pa makar te pobjede došle protiv finalista Lige šampiona Reala i Atletika, Dejvid Mojes će pokušati da dokaže svojim Britancima da nije tako loš trener kako je to izgledalo na početku prošle sezone...

"Real Sosijedad je postigao dogovor sa Mojesom. Detalji će biti saopšteni na konferenciji za novinare na kojoj će biti predstavljen novi trener", piše na zvaničnom sajtu baskijskog kluba.

U nedavnom intervjuu za BBC, Mojes je kazao da je spreman da se vrati trenerskom poslu, a nije isključi mogućnost da novi klub bude - sa kontinenta.

"Zašto da ne? Malo je britanskih trenera u Evropi. Mislim da nije loše raditi u Njemačkoj, Španiji ili Italiji".

Mojes je tada izjavio da čeka na pravi klub, i dočekao ga je - ekipe iz San Sebastijana je prošle sezone igrala Ligu šampiona, i to baš u grupi sa Mojesovim Junajtedom. Na "Old trafordu" je bilo 1:0 za "đavole", u Baskiji neriješeno 0:0.

Iako je sam rekao da je malo britanskih menedžera van Ostrva, Mojes je čak četvrti britanski trener koji će voditi Sosijeda. Tridesetih godina prošlog vijeka trener je bio Englez Hari Lav, dok su u novog doba pamte role dvojice Velšana - Džona Tošaka (2002) i Krisa Kolmena (2007).

Mojes, koji ima 51 godinu, debitovaće protiv Deportiva u Ka Korunji 22. novembra.

Bonus video: