Junajted bez granica: Pao i Arsenal u FA Kupu

Osmu pobjedu u osmoj utakmici na klupi Mančestera zabilježio je trener Ole Gunar Solskjer, popravivši sopstveni rekord
1586 pregleda 0 komentar(a)
Pogba i Bajli slave pobjedu na "Emirejtsu", Foto: MATTHEW CHILDS
Pogba i Bajli slave pobjedu na "Emirejtsu", Foto: MATTHEW CHILDS
Ažurirano: 25.01.2019. 23:34h

Mančester junajted briljira nakon odlaska Žozea Murinja i dolaska Ole Gunara Solskjera.

"Crveni đavoli" su ostvarili i osmu uzastupnu pobjedu pod dirigentskom palicom norveškog trenera, i to kakvu - u trećoj rundi FA Kupa, u pravom klasiku engleskog fudbala, srušili su Arsenal usred Londona (3:1).

Aleksis Sančes je razbjesnio navijače svog bivšeg kluba kada je u 31. minutu, na sjajnu asistenciju Romela Lukakua zaobišao Petera Čeha u pogodio za 0:1.

Slavlje gostujućih navijača još se nije ni stišalo, a uslijedila je nova ekspolozija - samo dva minuta kasnije Lukaku je još jednom asistirao, a strijelac je bio Lingard.

"Tobdžije" su se u vratile u igru u finišu prvog poluvremena, kada je Obamejang ubacio loptu u mrežu nakon pravog fllipera u petercu.

Ipak, ovakav Junajted bio je suviše jak za Arsenal, naročito kada je Solskjer u finišu osvježio napad sa parom brzih špiceva, prvim opcijama u prvenstvu, Rašfordom i Marsijalom.

Sjajni Pol Pogba je u 82. minutu povukao kontranapad, Čeh je odbranio njegov udarac, ali je Marsijal natrčao na odbijenu loptu i pospremio je u mrežu za veliko slavlje u kopu sa Junajtedovim navijačima.

Solskjer je već sa šest pobjeda oborio rekord legendarnog Mata Bezbija po broju uzastopnih trijumfa na startu mandata, a iz utakmice u utakmicu pomjera granice.

Šansa za deveti vezani trijumf je već u srijedu, u Premijer ligi, kada na "Old trafodru" gostuje Barnli.

Slijede gostovanja Lesteru i Fulamu, pred velike derbije sa Liverpulom u šampionatu i Pari Sen Žermenom u Ligi šampiona.

Kada će se "đavoli" zaustaviti?

Bonus video: