Sutjeska cilja maksimum do zime

0 komentar(a)
Mladost-Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Mladost-Sutjeska, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 08.11.2014. 09:51h

Dvije „reprize” četvrtfinalnih mečeva Kupa donosi predstojeća runda domaćeg šampionata.

Lovćen će na Obilića poljani pokušati da se revanšira Petrovcu za poraz u srijedu, ujedno i napravi korak ka glavnom cilju - trijumfu za 18 dana u uzvrtanom meču četvrfinala.

Sutjeska će protiv Mornara u Baru pokušati da ponovi izdanje iz posljednjih pola sata meča protiv istog rivala u Kupu (pobjeda od 3:0), ali je - u krajnjem - cilj bilo kakva pobjeda.

Mladost je favorit u Beranama, dok se derbi kola igra sjutra - Rudar u Pljevljima dočekuje Budućnost.

Igumanović: Samo pobjedama čuvamo vrh

Sutjeska je ove sezone već dva puta pobijedila Mornar - oba puta na svom terenu, oba puta po 3:0, a danas će premijerno pokušati da to uradi na „Topolici”.

"Sigurno da nas u Baru očekuje znatno teži zadatak u odnosu na meč u Kupu kada smo ubjedljivo slavili. Uslovi za igru neće biti idealni, ali smo dovoljno kvalitetni da im se prilagodimo. Finiš je polusezone i ne pomišljamo na neuspjeh, svjesni da samo pobjedama možemo sačuvati lidersku poziciju", rekao je Blažo Igumanović, ofanzivac Sutjeske.

U odnosu na duel od prije tri dana u Kupu, Barani će biti jači za Luku Rotkovića i golmana Sašu Ivanovića. U timu zbog kartona neće biti Graovca, a na povredu se žalio Jovančov.

"I protiv Rudara nam je malo ko davao šanse da možemo uzeti bodove, a osvojili smo sva tri. Očekujem bitno drugačiju utakmicu od one koju smo odigrali prije četiri dana. Jednostavno, na našem terenu moramo da odigramo znatno bolje", rekao je Rotković, strijelac sedam golova u dosadašnjem dijelu šampionata.

Lovćen opet u krizi?

Tri uzastopna poraza doživjeli su fudbaleri Lovćena - dva u prvenstvu i jedan u Kupu. Da li je četa Mojaša Radonjića opet u krizi koja je bila aktuelna na početku sezone (takođe tri poraza na startu) mogao bi da odgonetne duel sa Petrovcem na Obilića poljani.

Cetinjani su od današnjeg rivala već izgubili dva puta ove sezone, oba puta u gostima sa po 1:0 (prvenstvo i Kup).

"Odigrali smo ispod svakog nivoa u posljednjim mečevima i vrijeme je da se vratimo na pravi kolosjek. Počevši od današnje utakmice - kazao je ofanzivac Lovćena Draško Božović.

Bravurom iz slobodnjaka Benjamina Kacića, Petrovac je u srijedu slomio otpor Cetinjana u Kupu. Ovoga puta, dva tima čeka nova prvenstvena priča.

"U posljednje vrijeme imamo teške mečeve sa Lovćenom, bez obzira igrali kod kuće ili na strani. Biće i ovoga puta tako. Imaju zaista sjajnu ekipu, a rezultati iz dosadašnjeg dijela sezone nisu pravo mjerilo njihovih kvaliteta. Upravo zbog toga i očekujem da će domaćin sve uraditi da stigne do sva tri boda. Na nama je da ih osujetimo", kategoričan je defanzivac Petrovca Bojan Ivanović.

Grbalj se priključuje vrhu

Grbalj će u komšijskom duelu protiv Bokelja pokušati da pobjedom napravi otklon od ekipa iz donjeg dijela tabele i definitivno se priključi gornjem domu, ujedno se i revanšira Kotoranima za poraz u prvom krugu prvenstva.

Na Lugovima igraju Mogren i Zeta. Budvani su vezali pet poraza i pokušaće da prekinu crnu seriju protiv ekipe koja ima dvije uzastopne pobjede.

Parovi 14. kola

Danas

BERANE - MLADOST (13.30) Sudija: Mileta Šćepanović (Podgorica)

MORNAR - SUTJESKA (13.30) Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje)

LOVĆEN - PETROVAC (13.30) Sudija: Radoje Pajović (Podgorica)

GRBALJ - BOKELJ (13.30) Sudija: Željko Radunović (Cetinje)

MOGREN - ZETA (13.30) Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

Nedjelja

RUDAR - BUDUĆNOST (13, TV) Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

Bonus video: