"UEFA IH LOŠE TRETIRA"

Navijači Sitija će zviždati himni Lige šampiona

34 pregleda 1 komentar(a)
Mančester siti, Foto: Beta/AP
Mančester siti, Foto: Beta/AP
17.02.2019. 02:09h

Navijačka grupa Mančester sitija zatražila je od ostalih navijača koji će na stadionu gledati sjutrašnju fudbalsku utakmicu protiv CSKA Moskve, da okrenu leđa i žvižde himni Lige šampiona.

Fudbaleri Mančester sitija sjutra od 20.45 na svom stadionu igraju protiv CSKA iz Moskve, utakmicu četvrtog kola Grupe E u Ligi šampiona.

Kako su danas prenijeli britanski mediji, "Grupa 1984" zatražila je od navijača na stadionu Itihad da sutra okrenu leđa i zvižde himni Lige šampiona jer ih Evropska fudbalska unija (Uefa) "loše tretira".

Navijači Sitija su nezadovoljni jer nisu uživo mogli da gledaju utakmicu u Moskvi, u prošlom kolu, zbog suspenzije stadiona CSKA.

Uefa je kaznila ruski klub zbog rasističkog ponašanja navijača.

Engleski navijači su prije objavljivanja kazne već napravili plan putovanja za utakmicu koja je odigrana 21. oktobra u Moskvi. Njima je bio zabranjen ulaz na stadion, a ljuti su jer je na tribinama ipak bilo oko 300 navijača ruskog tima, koji su ušli na novinarske akreditacije ili sponzorske ulaznice.

Uefa je tada saopštila da nisu prekršena njena pravila, ali "Grupa 1894" nije zadovoljna tim objašnjenjem, pogotovo jer im troškovi puta neće biti nadoknađeni.

"Mnogi navijači Sitija su otputovali u Moskvu. Potrošili su mnogo novca na avionske karte, vize i smeštaj i nisu ih pustili na stadion, a onda smo vidjeli da je utakmicu gledalo nekoliko stotina ruskih navijača. Mislimo da nemamo dobar tretman kod Uefe", navodi se u saopštenju navijačke grupe Mančester sitija.

"Mislimo da Uefu zanimaju samo spoznorstva i novac, a ne navijači. Za sutrašnju utakmicu podržavamo ideju da navijači Sitija okrenu leđa i žvižde himni Lige šampiona", dodaje se u saopštenju.

Tu ideju podržali su navijači Bajerna iz Minhena, koji su bili u istoj situaciji u septrembru, kada je duel sa CSKA igran bez publike. Takav protest biće iskazan na utakmici Sitija i Bajerna krajem mjeseca.