Barselona u krizi, Real je novi lider

0 komentar(a)
Mesi, Foto: Reuters
Mesi, Foto: Reuters
Ažurirano: 01.11.2014. 23:08h

Dugo je trebalo Barseloni da stekne zalihu na vrhu Primere, a samo sedam dana da je ispusti - Katalonci su senzacionalno poraženi na svom stadionu od Selte, prošlogodišnjeg kluba trenera Luisa Enrikea.

"Barselona koketira sa krizom”, napisao je “El Mundo Deportivo”.

Za Barsu je ovo drugi vezani poraz, nakon kraha u „el klasiku” prošle subote. Kriza ili ne - tek, novi lider je Real, koji se nije mučio na gostovanju Granadi (3:0).

"Nije lako prihvatiti dva vezana poraza, ali tek je novembar, moramo da gledamo naprijed. Već u srijedu gostujemo Ajaksu u Ligi šampiona i to je šansa da se oporavimo", rekao je sportski direktor “blaugrane” Andoni Zubizareta.

Barselona nije bila na nivou, ali je i golman Alvares činio čuda na golu. Odbranio je zicere Mesija (još nije srušio rekord Telma Zare po broju golova u Primeri), Luisa Suaresa (debitovao na Nou Kampu u zvaničnom meču), Nejmara...

Kolumbijac Hames Rodriges odveo je Real do pobjede u Granadi sa dva gola, od kojih je prvi bio spektakularan, volejom. Pogodili su još Ronaldo (17. gol u prvenstvu) i Benzema.

"Igramo dobro i pobjeđujemo. Sve je to posljedica napornog rada i velikih odricanja", kazao je Karlo Anćeloti, trener Reala.

Barselonu je pretekao i Atletiko Madrid, koji je sa 4:2 savladao Kordobu, a tri gola tim Dijega Simeonea je postigao iz prekida.

Antoan Grizman prvi je pogodio nogom za domaćina, poslije kornera. Isti igrač doveo je Atletiko u vođstvo i u 58. minutu, glavom na centaršut Huanfrana poslije prodora - 2:1.

Mario Mandžukić je pogodio u 62. minutu golom (takođe glavom) poslije kornera Kokea - 3:1. I velikih 4:1 postavljeno je nekoliko dodavanja poslije kornera - nekoliko pasova nakon prekida, centaršut je u zgusnutu odbranu Kordobe poslao takođe Koke, a Raul Garsija pogodio glavom, okrenut leđima golu.

Interesantno, Atletiko je ove sezone u deset kola postigao 11 golova glavom!

Rezultati

Granada - Real 0:4

Ronaldo 2, Rodrigez 31, 87, Benzema 54.

Atletiko Madrid - Kordoba 4:2

Grizman 44, 58, Mandžukić 62, Raul Garsija 80 - Gilas 53, 87.

Barselona - Selta 0:1

Larivej 55.

Real Sosijedad - Malaga 0:1

Huanmi 72.

Juče

Deportivo - Hetafe 1:2

Sjutra

Atletik Bilbao - Sevilja (12)

Viljareal - Valensija (17)

Levante - Almerija (19)

Elće - Espanjol (21)

Ponedjeljak

Rajo Valjekano - Eibar (20.45)

Tabela: Real Madrid 24, Atletiko Madrid 23, Barselona i Sevilja po 22, Valensija 20, Selta 16, itd.

Bonus video: