Dunga pozvao Luiza Adrijana

1 komentar(a)
Luiz Adrijano, Foto: Beta-AP
Luiz Adrijano, Foto: Beta-AP
Ažurirano: 23.10.2014. 17:25h

Pet golova Luiza Adrijana protiv protiv BATE Borisova, zahvaljujući čemu je stao uz rame Lionelu Mesiju, jedinom koji je to prethodno uspio da uradi u Ligi šampiona, “natjerali” su selektor Brazila Karlos Dunga da za prijateljske utakmice protiv Turske i Austrije narednog mjeseca uvrsti i napadača Šahtjora.

Tako će 27-godišnji Adrijano dobiti priliku da debituje u dresu državnog tima.

Na spisku nema nijednog igrača iz brazilske lige, kako je Dunga naveo zbog važnih utakmica u nacionalnom šampionatu, pa protiv Turske i Austrije neće igrati prvi golman Džeferson i veterani Kaka i Robinjo.

Brazil će 12. novembra odigrati meč protiv Turske u Istanbulu, dok će šest dana kasnije gostovati Austriji.

Nova pravila, nema kačketa, japanki i telefona

Brazilski fudbaleri neće moći da nose kačkete i šetaju u papučama japankama dok su u reprentaciji te zemlje, odlučio je selektor Karlos Dunga.

Oni, takođe, u određenim situacijama neće moći da koriste mobilne telefone, a zabranjeno im je da javno govore o relegijskim i političkim pitanjima.

"Kodeks ponašanja je preko potreban kako bi se održala harmonija u timu", rekao je Dunga brazilskim medijima.

Kodeks ponašanja već je postojao u reprezentaciji Brazila, ali je revidiran pošto je Dunga preuzeo nacionalni tim posle ljetošnjeg neuspjeha na Svjetskom prvenstvu.

Brazil, koji je doživio debakl na Mundijalu u svojoj zemlji ubjedljivim porazima u polufinalu i utakmici za treće mjesto, u novembru će igrati prijateljske utakmice protiv Turske i Austrije.

Na spisku se nalaze:

Golmani: Neto (Fiorentina), Dijego Alves (Valensija), Rafael Kabral (Napoli)

Odbrana: David Luiz (Pari Sen Žermen), Markinjos (Pari Sen Žermen), Tijago Silva (Pari Sen Žermen), Miranda (Atletiko Madrid), Aleks Sandro (Porto), Mario Fernandes (CSKA Moskva), Filipe Luis (Čelzi), Danilo (Porto).

Sredina terena: Luis Gustavo (Volfsburg), Romulo (Juventus), Kazemiro (Porto), Fernandinjo (Mančester Siti), Oskar (Čelzi), Vilijan (Čelsi), Filipe Kutinjo (Liverpul), Lukas (Pari Sen Žermen), Firminjo (Hofenhajm), Daglas Kosta (Šahtjor).

Napad: Nejmar (Barselona), Luiz Adrijano (Šahtjor).

Bonus video: