Hapšenje u Engleskoj zbog upravljanja dronom iznad stadiona

5 komentar(a)
Mančester siti, Foto: BETA
Mančester siti, Foto: BETA
Ažurirano: 20.10.2014. 19:03h

Engleska policija saopštila je da je uhapšen 41-godišnji muškarac, koji je tokom utakmice 8. kola Premijer lige između Mančester sitija i Totenhema upravljao dronom iznad tribina stadiona "Etihad".

Kako prenosi BBC, dron je tokom meča Mančester siti - Totenhem primijećen na istočnoj tribini stadiona, a engleska policija je navela da je 41-godišnjak uhapšen na obližnjem parkingu, a potom je pušten uz kauciju.

Potparol mančesterske policije je rekao da je uhapšen čovjek pod sumnjom da je prekršio pravilnik o funkcionisanju vazdušnog saobraćaja, odnosno da je ugrozio vazdušni prostor.

"Dronovi predstavljaju potencijalnu prijetnju za sve ljude na stadionu. Takođe, i mali dronovi mogu da budu teški sedam do osam kila i da izazovu povrede ako padnu sa visine. Srećom, u ovom slučaju niko nije povrijeđen", rekao je glavni ispektor mančesterske policije Kris Hil.

Dron, bespilotna letilica na daljinsko upravljanje, 14. oktobra je bila okidač za incidente tokom utakmice u Beogradu na stadionu Partizana između Srbije i Albanije, kada je pred kraj prvog poluvremena nadlijetala teren noseći transparent sa mapom Velike Albanije.

Bonus video: