Budućnost se vratila u trku za titulu

Podgoričani nakon preokreta slavili sa 2:1 na Trešnjici i došli na samo dva boda minusa u odnosu na Sutjesku i Rudar
0 komentar(a)
Bakrač, Foto: Vijesti
Bakrač, Foto: Vijesti
Ažurirano: 19.10.2014. 16:31h

Zeta se ispromašivala u prvom, a izdušila u drugom poluvremenu, Budućnost imala sjajnog golmana Ljuljanovića u prvom dijelu i sreću da izjednači u posljednjem minutu, te mirnoću i čvrstinu u drugih 45 minuta - rezime je utakmice na Trešnjici, sa koje gosti odnose tri boda (2:1).

Budućnost je sada "ozbiljno" u vrhu, sa dva boda manje od tandema Sutjeska - Rudar, dok je Zeta u agoniji - četiri vezana poraza i svega sedam bodova...

Izgledalo je da će nekadašnji veliki derbi možda biti preokret sezone za prvog crnogorskog šampiona. Tri zicera imala je Zeta u prvom dijelu, agresivnost i energiju na terenu, vođstvo od 39. minuta i - ništa...

"Sve je bilo u našim rukama i sve smo prosuli. Nikako da se dignemo, već četiri kola pokušavamo, ali ne ide, pa ne ide - rekao je trener Mladen Lambulić.

Goste je u prvom poluvremenu u igri držao golman Ljuljanović, koji je iz uglova vadio pokušaje Orlandića glavom u 12. i Vukčevića sa ivice šesnaesterca u posljednjem minutu prvog poluvremena.

Najopasniji domaći napadač bio je, ipak, Vlaisavljević. Prvo je sam sebi stvorio šansu, izdržavši na leđima Kopitovića, šutirao je u padu zamalo pored stative. Za trud i dobru igru nagrađen je u 39. minutu, kada je iz teške pozicije sa 14-15 metara pogodio suprotni ugao.

Budućnost je u tom periodu imala jednu pravu šansu - udarac Adrovića nogom je odbranio Petković, i grčevitu borbu da poveže dva dobra dodavanja.

Ipak, na odmor nije otišla sa zaostatkom, jer je odbrana Zete, nakon kornera Flavija, zaboravila Bakrača na petercu, a mladi štoper glavom pocijepao mrežu...

Zeta u nastavku nije bila ni sjenka tima koji je u prvom poluvremenu dominirao. Budućnost bila malo sigurnija, posebno u odbrani, bezopasna u napadu, osim u 59. minutu, kada je centaršut Hočka u gol pretvorio Vujačić, ponovo sa pet metara, ponovo sam, neometan, baš kao Bakrač...

Zeta nije reagovala agresijom i borbenošću, lako su gosti sačuvali prednost...

"Ovo je bila utakmica u kojoj je igra potpuno u drugom planu. I da smo igrali još slabije bio bih zadovoljan, jer su bodovi bili jedini cilj, nakon kiksa u prošlom kolu protiv Bokelja. Čestitke momcima, dali su posljednji atom snage, a zašto na terenu nismo radili ono za šta smo se pripremali dvije sedmice - to ćemo detaljno analizirati", kazao je Dragan Radojičić, trener Budućnosti.

Podgoričani naredne sedmice mogu i dalje od trećeg mjesta, ako pobijedi Mogren u Budvi, jer se u Pljevljima u direktnom duelu sastaju drugoplasirani i prvoplasirani - Rudar i Sutjeska.

Zeta - Budućnost 1:2

Golubovic - Stadion Trešnjica. Gledalaca: 500. Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica). Strijelci: Vlaisavljević u 39. minutu za Zetu, Bakrač u 45. i Vujačić u 59. minutu za Budućnost. Žuti kartoni: Cavnić (Zeta), Adrović (Budućnost).

Zeta: Petković, Jakšić (Pešukić), Cavnić, Radonjić, Čolaković, Šofranac, Dujković, Burzanović (Kopitović), Vukčević (Kukuličić), Vlaisavljević, Orlandić.

Budućnost: Ljuljanović, Bakrač, Kopitović, Simović, Kažić, Raspopović (Banović), Hočko, Raičković, Flavio (Rogošić), Adrović, Vujačić (Raičević).

Bonus video: