Poljska kaznila Njemačku, Srbiji bod u Jerevanu

Poljaci slavili uprkos velikoj dominaciji "elfa"
0 komentar(a)
Ažurirano: 11.10.2014. 21:00h

Njemačka dominacija u Varšavi je bila potpuna, odbrana Poljske 90 minuta pod opsadom, ali je sve bilo uzalud - Poljaci su preživjeli sve i na kraju bacili na koljena svjetskog šampiona i velikog rivala (2:0).

„Elfu” nije bilo dovoljno ni više od 20 šuteva na gol Šćešnjija, koji je činio čuda, ni prečka Podolskog, dva zicera Belarabija, po jedan Humelsa, Milera...

I presudili su mu igrači sličnog prezimena - Milik je pogodio glavom u 51. kada je Nojer zaplivao uprazno, a u samom finišu i Mila, pa je Njemačka u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo poražena prvi put od oktobra 2007. i duela sa Češkom. Od tada, Njemci su imali remi i 12 pobjeda, od čega 11 zaredom.

"Previše smo se kockali i dozvolili dva laka gola. To zamjeram igračima. U napadu smo uradili dovoljno da pobijedimo, ali postoje utakmice kada lopta neće u gol", rekao je selektor Joakim Lev nakon prvog poraza Njemačke od Poljaka u istoriji.

Vibe umirio Elbasan, Srbija se provukla u Jerevanu

Albanija je imala šansu da nakon Portugala sruši i Dansku i ostane sama na vrhu, ali je u Elbasanu ipak morala da se zadovolji remijem (1:1).

Ermin Lenjani je donio prednost domaćinu u 38. minutu, a devet minuta prije kraja je bod Skandinavcima obezbijedio Lase Vibe.

Srbija je u prvom poluvremenu protiv Jermenije imala dvije velike šanse (Ivanović glavom i Tošić), a onda je u finišu duela u Jerevanu morala da se vadi.

Na kraju je remi sastavu Dika Advokata donio Tošić majstorskim udarcem sa ivice kaznenog prostora u 90. minutu.

„Orlovi” su nakon toga imali još jednu veliku šansu, ali je Ivanović slabo reagovao u petom minutu sudijske nadoknade. Ipak, Advokat ovaj remi može i da slavi, jer je domaćin u 83. minutu preko Picelija promašio penal, koji je zaustavio Stojković, a potom i udarac istog igrača nakon odbijene lopte...

"Nisam razočaran, jer smo bili dobri u jednom dijelu meča. Znali smo da će Jermenija igrati defanzivno, a postalo je mnogo teže kada smo primili gol. Osvojili smo ovaj bod, nismo izgubili dva, i važno je da su igrači reagovali kako treba", rekao je Advokat, čiji tim već u utorak čeka duel s Albanijom u Beogradu.

Robi Kin kao vino

Škotska je autogolom Kubutije pobijedila Gruziju na „Ajbroksu”, dok je u istoj grupi Republika Irska napunila mrežu Gibraltara i slavila sa 7:0.

Noć će pamtiti veteran Robi Kin, koji je postigao het-trik za svega 18 minuta i tako postao najbolji strijelac kvalifikacija za Evropsko prvenstvo u istoriji sa 21. pogotkom.

S tri gola protiv skromnog Gibraltara Kin je preskočio Hakana Šukura (20), Jon-Dala Tomasona (19), te Jana Kolera i Raula (po 18).

Rezultati

Grupa D

Republika Irska - Gibraltar 7:0 (Kin 6, 14, 18 (penal), Meklin 46, 53, Peres 51 (autogol), Hulahan 56)

Škotska - Gruzija 1:0 (Kubutija (autogol) 28)

Poljska - Njemačka 2:0 (Milik 51, Mila 88)

Tabela: Poljska, Republika Irska 6, Njemačka, Škotska 3, Gruzija, Gibraltar 0.

Grupa F

Rumunija - Mađarska 1:1 (Rusesku 45 - Džudžak 82)

Finska - Grčka 1:1 (Hurme 55 - Karelis 24)

Sjeverna Irska - Farska Ostrva 2:0 (Mekauli 6, Laferti 21).

Tabela: Sjeverna Irska 6, Finska, Rumunija 4, Grčka, Mađarska 1, Farska Ostrva 0.

Grupa I

Jermenija - Srbija 1:1 (Arzumanjan 73 - Tošić 90)

Albanija - Danska 1:1 (Lenjani 38 - Vibe 81).

Tabela: Albanija, Danska 4, Srbija, Jermenija 1, Portugal 0.

Galerija

Bonus video: