Breme pred bankrotom, nude mu da čisti wc šolje!

0 komentar(a)
Andreas Breme, Foto: Arhiva "Vijesti"
Andreas Breme, Foto: Arhiva "Vijesti"
Ažurirano: 01.10.2014. 17:46h

Od nekadašnjeg prvaka svijeta do ivice bankrota, put je koji je prešao Andreas Breme, strijelac pobjedonosnog gola iz penala (desnom nogom, iako je ljevak) za Njemačku protiv Argentine, u finalu Mundijala u Italiji 1990. godine.

Breme je, naime, u dugovima do guše, kako javlja “Dojče Vele” (ne navodi se kako se našao u toj situaciji), njegov bankovni račun je u minusu za 200 hiljada eura, pa rizikuje da izgubi kuću, koja je pod hipotekom na oko 40 hiljada eura.

Nekadašnji selektor Njemačke Franc Bekenbauer, koji je vodio Bremea i “pancere” do titule prvaka svijeta prije 24 godine, apelovao je da se pomogne 53-godišnjem bivšem lijevom beku Bajerna, Intera, Saragose i Kajzerslauterna.

Prvi je “pritekao u pomoć” Oliver Štraube, bivši igrač Nirnberga i Hamburgera, čija se firma bavi održavanjem higijene u objektima.

"Spremni smo da mu ponudimo posao u našem preduzeću. Breme će, tako, uvidjeti kako izgleda čistiti wc šolje i ostalo u toaletima. To će mu pomoći da popravi svoj imidž, da shvati kako ide život", rekao je Štraube.

Bonus video: