Grof napustio Rostov

Ni poludnevno ubjeđivanje Uprave nije pomoglo u odluci da Miodrag-Grof Božović prekine saradnju sa Rostovom
5 komentar(a)
Ažurirano: 25.09.2014. 15:42h

Miodrag-Grof Božović od danas nije više trener Rostova, pošto upravi kluba sa Dona nije uspjelo da u poludnevnom razgovoru odgovori crnogorskog trenera da povuče ostavku koju je podnio dan ranije.

"Božović nas je prinudio da prihvatimo njegovu ostavku, jer ni pola dana ubjeđivanja da promijeni odluku, nije pomoglo.Nije želio da promijeni odluku, tvrdeći da je ekipa upala u kolotečinu i da je potreban potres kako bi krenula naprijed. Božović smatra da smo se nakon dvije i po godine zajedničke saradnje očigledno zasitili, i da je svima potrebna promjena. MI smo razočarani tom odlukom, teško nam je ali ništa nijesmo mogli da uradimo - kazao je Aleksandar Šikunov, potpredsjendik Rostova.

Grof je klubu prethodne sezone pobjedom u Kupu Rusije donio prvi trofej u istoriji, ali ove sezone klub bilježi loše rezultate i sve je kulminiralo eliminacijom u 16-tini finala najmasovnijeg takmičenja u Rusiji. I to od trećeligaša Sizrana.

"Taj poraz je kap koja je prelila čašu, nakon serije poraza, nekih baš ubjedljivih", kazao je Grof u obrazloženju ostavke nakon eliminacije.

Uz brojne probleme koji od početka sezone prate Rostov, Božović se pominjao kao najozbiljniji kandidat da preuzme moskovsku Lokomotivu. Ipak, nakon neuspješnih pregovora od prije tri sedmice, Savjet direktora Lokomotive je odlučio da odustane od imenovanja Božovića. Lokomotivu trenutno vodi pomoćni trener Červičjenko, a i Rostov će privremeno preuzeti trener iz kluba.

Pošto su nakon obrazloženja Grofa da u očima igrača ne vidi potrebni žar za pobjedom, kao što je to bio slučaj prethodne sezone, sa Božovićem iz kluba otišli su Voja Ćalov, Milorad Bajović i trener golmana Branislav Đukanović, Rostov će voditi dojučerašnji trener omladinskog tima Igor Hamula. Rostov nakon osam kola je na 14. mjestu sa četiri boda.

"Naši napori da ubijedimo Božovića da povuče ostavku bili su bezuspješni, pa mu zahvaljujemo na poštenom i sjajnom radu tokom prethodnog vremena u kojem je klub ostvario najbolje rezultate u svojoj istoriji - osvajanje Kupa Rusije, učešće u Superkupu i kvalifikacijama za Ligu Evrope. Božoviću želimo puno uspjeha u daljem radu i životu", stoji na zvaničnom sajtu Rostova.

Bonus video: