Uprava odbila Grofovu ostavku

„Tokom današnjeg razgovora sa upravom najvjerovatnije će se završiti moja epizoda na klupi Rostova”, kazao je Božović
1 komentar(a)
Grof, Foto: Savo Prelević
Grof, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 25.09.2014. 12:05h

Rostov neće odbraniti titulu u Kupu Rusije, pošto je juče senzacionalno eliminisan u 1/16 finala na gostovanju trećeligašu, Sizranu 2003 sa 2:0.

Odmah nakon eliminacije crnogorski trener na klupi Rostova Miodrag-Grof Božović je ponudio ostavku, ali uprava kluba sa Dona nije je prihvatila.

"Božović je na konferenciji za novinare nakon utakmice kazao da podnosi ostavku, ali je mi ne prihvatamo. Odluku je donio na brzinu, a mi ćemo danas na miru razgovarati o situaciji u kojoj se klub nalazi", kazao je Aleksandar Šikunov, potpredsjednik Rostova.

Grof je prethodne sezone pobjedom u Kupu, klubu sa Dona donio prvi, istorijski trofej. Ove sezone, međutim, stvari su loše krenule po ekipu zbog odlazaka ključnih igrača u ljetnjem prelaznom roku, ali i rata koji predsjednik Ruske fudabalske federacije Nikolaj Tolstih vodi protiv ovog kluba. Pretpostavlja se da je odbijanje pristupa Fondu za razvoj fudbala u oblasti Rostov, razlog što je čak dva puta Tolstih pokušao da umjesto Rostova u Ligu Evrope progura moskovski Spartak.

Gotovo u svakoj utakmici protiv Rostova se dosuđuju nepostojeći penali i prestrogo se isključuju igrači, a Božović je zbog primjedbi već dobio diskvalifikaciju. Ekipa trpi i zbog najava da bi Božović mogao preuzeti moskovsku Lokomotivu, a veliki klub je prije tri sedmice i pregovarao sa crnogorskim trenerom.

"Sa rukovodstvom sam dogovorio sastanak koji će se održati danas. Tokom tog razgovora, najvjerovatnije će se završiti moja epizoda na klupi Rostova. Rezultati su nam jako loši. Radimo zajedno već dvije i po godine i moguće je da je došlo do zasićenja, previše je poraza i to krupnih poraza. U takvim situacijama treba otići na vrijeme, a ja želim da odem na vrijeme i da se rastanemo na lijep način", obrazložio je Božović odluku.

Novinare je zanimalo da li ostavka ima veze sa nekom drugom ponudom Božoviću.

"Ova eliminacija je bila kap koja je prelila čašu, a ekipa je igrala onako kako smo radili. Dakle, naša je krivica. Što se tiče moje budućnosti, ona je sa koferom, koji je već napola spakovan", naglasio je Grof.

Rostov je juče vezao četvrti poraz, s tim što je na gostovanju CSKA izgubio sa 6:0, a posljednji duel kući sa Zenitom sa 5:0. Rostov je iz osam kola sakupio tek četiri boda.

Bonus video: