Ne pregovaram sa klubom mog brata Božovića

Željko Petrović je u intervjuu za Sovjetski sport odbacio mogućnost da preuzme Rostov u slučaju imenovanja Miodraga-Grofa Božovića u Lokomotivi
2 komentar(a)
Željko Petrović, Foto: Reuters
Željko Petrović, Foto: Reuters
Ažurirano: 17.09.2014. 13:40h

Bura oko smjene trenera Lokomotive Leonida Kučuka ne stišava se u Rusiji, a "željezničari" su usljed velikog pritiska tamošnje javnosti odlučili da ignorišu medije.

Pošto je i igračima Lokomotive zabranjeno da razgovaraju s novinarima, a u želji da što prije saznaju ime nasljednika bjeloruskog stručnjaka, mediji u Rusiji ne biraju sredstva.

Kao dva najozbiljnija kandidata za trenera Lokomotive pominju se Lućano Spaleti i Miodrag-Grof Božović, koji je sa Rostovom aktuelni osvajač Kupa Rusije.

Pominjao se kao najozbiljniji kandidat i Roberto Manćini, ali su ruski mediji "iskopali" informaciju da Lokomotiva ne može da prihvati traženih šest miliona godišnje plate za trofejnog italijanskog trenera.

"Sovjetski sport" se dosjetio da kontaktira bivšeg pomoćnog trenera u Anžiju, Željka Petrovića, koji se pominjao kao mogući Grofov nasljednik u Rostovu, u slučaju da Božović preuzme Lokomotivu.

"Ja sigurno neću trenirati Rostov! Takve informacije su potpunosti neutemeljene i nikakvih kontakata između mene i Rostova nije bilo. Božović je ne samo moj veliki prijatelj, već ga smatram dijelom moje najuže porodice i kako ja mogu pregovarati sa klubom koji on vodi?", zapitao se Petrović.

Nakon imenovanja holandskog trenera Dika Advokata na mjesto selektora Srbije, Petrović je prihvatio ulogu njegovog pomoćnika u taboru "orlova".

"Ne znam da li će Božović preuzeti Lokomotivu. Ništa ne mogu da pričam o tome i sve što vam mogu reći je da je Lokomotiva prije par sedmica razgovarala sa Božovićem. Ono što vam sa sigurnošću mogu kazati je da ja ne idem u Rostov", zaključio je popularni Željo.

Bonus video: