Crnogorski derbi daje odgovore

Veliki derbi Budućnost - Sutjeska (17 časova) mogao bi da pokaže ko je od dva velika rivala ozbiljniji pretendent na titulu
2 komentar(a)
Ažurirano: 17.09.2014. 08:14h

Vanredno, 7. kolo Telekom 1. CFL donosi najveći crnogorski derbi - Budućnost pod Goricom dočekuje Sutjesku.

Dvije sezone zaredom Podgoričani su Nikšićanima gledali u leđa, uz dodatak da Sutjeska na posljednjih pet mečeva nije pobijedila Budućnost.

Danas, uoči novog derbija, i jedni i drugi gledaju u leđa Rudaru, ali će pobjedom pokušati da ostvare veliki psihološki efekat pred nastavak trke....

Lider Rudar ide na teško gostovanju Grblju, Lovćen gostuje Mogrenu u Budvi, dok Petrovac u četvrtak dočekuje posljednjeplasirano Berane.

Adrović: Na pobjedu

Sudar dva najveća imena crnogorskog fudbala (17 h), donosi i duel dva prva golgetera lige - Admira Adrovića iz Budućnosti i Gorana Vujovića iz Sutjeske. Njih dvojica su prvi na listi strijelaca sa po sedam golova.

Za Adrovića, taj podatak je nevažan pred derbi...

"Bitne su ekipe, a ne pojedinci. Poštujemo Sutjesku, u pitanju je dobar kolektiv, sa odličnim igračima , ekipa su koja juriša na titulu. Mi, ipak, gledamo samo sebe, spremamo se maksimalno, želimo da osvojimo sva tri boda", kaže Adrović, koji je nekada nosio dres Sutjeske.

Derbi, po njemu, neće riješiti „rebus” na vrhu tabele.

"Još je rano za to, uostalom nismo samo mi i Sutjeska, tu je Rudar, ali i druge ekipe. Bez obzira na sve, bilo bi lijepo da pobijedimo, pobjeda bi nam psihološki mnogo značila - kaže Adrović.

Nikolić: Nastavljamo seriju

Izabranici Mila Tomića, s druge strane, spremni su da trećim ovosezonskim uspjehom na strani (nakon Lovćena i Mladosti), razuvjere sve sumnje, ako uopšte i postoje, ko je najbolji tim u državi…

Nikšićani, jednostavno, žele pod Goricom da se predstave kao - šampioni.

"Poseban motiv za današnju utakmicu nije potreban. Spremni smo da nastavimo seriju pozitivnih rezultata na strani, s obzirom na to da smo do sada ostvarili maksimalan učinak. Naravno, zadatak nije lak. Igramo protiv ozbiljnog protivnika, kojeg sa klupe predvodi naš nekadašnji trener. Znam da će uspjeti da izvuče maksimum od igrača, jer je odličan motivator. Ipak, dokazali smo da igramo najbolje kad je najpotrebnije, a danas to zaista jeste. Želimo da se publici pod Goricom predstavimo u pravom svjetlu, ostvarimo željeni rezultat i dokažemo da smo najozbiljni tim u državi", rekao je Jovan Nikolić, vezista nikšićkog prvoligaša.

Zbog povreda u timu Sutjeske neće biti Blaža Igumanovića, odnosno Igora Ćukovića.

Rudar na pobjedu u Radanovićima

Uprkos brojnim problemima (povrede Igora Ivanovića, Kata, Mijuškovića...), Rudar sa dosta optimizma odlazi na megdan Grblju. Serija pobjeda smjestila ih je na lidersku poziciju, a namjera svih u klubu je da se tu ostane malo duže.

"Grbalj je često znao da nas namuči, pa ni ovog puta ne očekujem da bude drugačije. Međutim, u ovom prvenstvu smo već pružili vrlo dobre partije na gostovanjima, nadigrali i Sutjesku, i Budućnost, i Zetu, i nema razloga da to ne uradimo i ovoga puta, ako nametnemo naš ritam - optimista je najbolji pojedinac u pobjedi nad Mogrenom, Predrag Brnović.

Trijumfom u prošlom kolu, Mornar je vratio mir u kući nakon serije vezanih poraza.

Novi ispit je tu. Tim prije što Mornar ove sezone nije uspio da ostane neporažen na gostujućim terenima.

Ekipa je spremna i motivisana da i ovoga puta pruži sve što može u ovom trenutku.

"Biće teško, a zna se ko je favorit. To ipak ne znači da ćemo se unaprijed predati. Imamo i mi svojih aduta. Nadam se da ćemo uspjeti da pružimo dobru partiju", rekao je napadač Barana Luka Rotković.

Danas

BUDUĆNOST - SUTJESKA (17.00) Sudija: Miloš Novović (Podgorica)

BOKELJ - MLADOST (15.30) Sudija: Predrag Radovanović (Podgorica)

ZETA - MORNAR (15.30) Sudija: Radoje Pajović (Podgorica)

MOGREN - LOVĆEN (15.30) Sudija: Miraš Cerović (Podgorica)

GRBALJ - RUDAR (15.30) Sudija: Miloš Bošković (Podgorica)

Sjutra

PETROVAC - BERANE (15.30) Sudija: Vladan Kojović (Podgorica)

Bonus video: