Domaće prvenstvo po ubrzanom ritmu

Kreće ritam subota-srijeda. Danas Mladost - Budućnost, Sutjeska - Petrovac i Rudar - Mogren. U srijedu Budućnost - Sutjeska
0 komentar(a)
Mladost - Budućnost, Foto: Savo Prelević
Mladost - Budućnost, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 13.09.2014. 11:50h

Nakon dvonedjeljne pauze zbog obaveza reprezentacije, u ubrzanom ritmu nastavlja se takmičenje u Telekom 1. CFL.

Prvoligaši će, naime, odigrati tri kola u samo sedam dana, pošto su za srijedu zakazani mečevi vanredne runde.

A današnje, 6. kolo domaćeg šampionata, donosi podgorički derbi na Starom aerodromu između Mladosti i Budućnosti. Domaćin je nakon sjajnog starta od tri pobjede doživio dva vezana poraza i pokušaće da se vrati u ritam, protiv Budućnostu koja je poravnata u vrhu sa ekipama Sutjeske i Rudara (svi imaju po četiri pobjede i poraz).

Sutjeska, aktuelni šampion, kraj Bistrice dočekuje Petrovac, dok Rudar u Pljevljima igra protiv Mogrena.

Mladost osam godina nije dobila Budućnost!

Kada se pogleda bilans međusobnih duela Budućnosti i Mladosti, jasno je ko je gazda u Podgorici - „crveni đavoli” nijednom u nezavisnoj Crnoj Gori nisu slavili protiv „plavih”.

U dosadašnjih 20 međusobnih duela, računajući i dva okršaja u Kupu, Budućnost je slavila čak 16 puta, uz samo četiri remija.

"Mladost očigledno ima tu psihološku barijeru kada igra protiv Budućnosti, ali ovoga puta kvalitetom sigurno možemo da im pariramo. Svaka tradicija se jednom sruši, možda se to dogodi baš danas", kaže Marko Šćepanović, vezista Mladosti.

Budućnost želi novu pobjedu i pravu uvertiru za derbi protiv Sutjeske u srijedu pod Goricom.

"Dobro smo počeli prvenstvo, četiri pobjede u prvih pet kola nam daju samopouzdanje da nastavimo. Tradiciji ne pridajemo veliku pažnju, svaka utakmica je priča za sebe i daćemo maksimum kako bi zabilježili novu pobjedu. Mislim da je kvalitet na našoj strani", kaže desni bek Budućnosti Momčilo Raspopović.

Šampion nastavlja gdje je stao prije pauze

Prvenstvena pauza zaustravila je seriju Sutjeske od četiri vezane pobjede, uključujući i dva derbija u gostima (Lovćen i Mladost), ali će izabranici Mila Tomića danas protiv Petrovca kraj Bistrice pokušati da nastave tamo gdje su stali prije 14 dana.

"Maksimalno ozbiljno prilazimo meču sa Petrovcem, koji zna da bude neugodan protivnik. Pobjeda neće doći sama po sebi, već od prvog minuta moramo da zagospodarimo terenom, a što prije postignemo gol olakšaćemo sebi put do novog uspjeha", rekao je Goran Vujović, golgeter Sutjeske.

I Petrovac je u seriji - nakon dva starta poraza, ekipa Milorada Malovrazića vezala je tri pobjede.

"Favorit je Sutjeska. Tim prije što igra na domaćem terenu. Na nama je da pokažemo da dobre partije u nekoliko prethodnih kola nisu bile slučajnost. To ne znači da ćemo se braniti, iako nam je i bod sa ovog gostovanja zaista veliki", kaže pomoćni trener Petrovca Rudolf Marčić.

Pljevljaci oprezni pred Mogren

U Rudaru ne bježe od uloge favorita, ali sa dosta opreza čakaju duel sa Mogrenom. Budvani su u protekla dva kola pokazali da ulaze u formu, pa je i ozbiljnost vidljiva na svakom koraku, a opuštanje ili potcjenjivanje rivala postale zabranjene opcije. Jedini cilj su nova tri boda i učvršćivanje pozicije u vrhu tabele.

"Naravno da se do trijumfa ne može bez maksimalne koncentracije i borbenosti svih 90 minuta, jer u našoj ligi, jednostavno nema lakih protivnika i unaprijed dobijenih utakmica. Mogren se nakon lošeg starta konsolidovao i počeo da pobjeđuje i sigurno se bez velike borbe neće predati ni pod Golubinjom. Međutim, to ne mijenja naš plan, interesuje nas samo pobjeda", kaže bek Rudara Dušan Nestorović.

Nakon tri poraza na startu, Budvani su osvojili četiri boda na posljednja dva meča.

"Respekt za Rudar, ali mislim da možemo do pobjede. Konsolidovali smo se u pauzi i u nastavku šampionata ćemo pokazati da vrijedimo", kaže ofanzivac Mogrena, bivši fudbaler Rudara Miodrag Zec.

Lovćen: Je li kriza prošlost?

Lovćen je vezao dva trijumfa nakon posrtanja na startu, a da li je ekipa Mojaša Radonjića definitivno prebrodila krizu, znaća se nakon današnjeg duela sa Zetom na Obilića poljani.

"Želimo pobjedu, ali neće biti lako. Zeta ima dobar tim i samo je pitanje kada će krenuti ka vrhu tabele", ističe Miloš Radunović, bek Cetinjana.

Mornar u Baru dočekuje Bokelj, dok Grbalj gostuje u Beranama.

"Spremniji smo, homogeniji i jači u odnosu na start sezone. Bokelj je ekipa koja zna šta hoće, i njihov trenutni plasman za mene nije iznenađenje. Sada sve zavisi od nas. U svim mečevima koje smo izgubili, bili smo u najmanje ruku ravnopravan rival. Bodovi se ipak moraju osvajati", rekao je iskusni štoper Mornara Željko Mrvaljević.

Parovi 6. kola

BERANE - GRBALJ (16.00)

Sudija: Nikola Dabanović (Podgorica)

RUDAR - MOGREN (16.00)

Sudija: Miloš Savović (Podgorica)

LOVĆEN - ZETA (16.00)

Sudija: Vladan Kojović (Podgorica)

MORNAR - BOKELJ (16.00)

Sudija: Jovan Kaluđerović (Cetinje)

MLADOST - BUDUĆNOST (16.00)

Sudiija: Milovan Milačić (Podgorica)

SUTJESKA - PETROVAC (16.00)

Sudija: Pavle Radovanović (Podgorica)

Bonus video: