Pavićević: Debakl se ne može ponoviti

"Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Francuskoj su naša velika prilika da se domognemo završnice, posebno za nas iskusnije igrače"
93 pregleda 10 komentar(a)
Savo Pavićević, Foto: Savo Prelević
Savo Pavićević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 05.09.2014. 16:52h

Štoper fudbalske reprezentacije Savo Pavićević kazao je da ne vjeruje da se debakl sa kraja kvalifikacija može ponoviti i da Crna Gora strpljivom i maksimalnom igrom može do pobjede protiv Moldavije. Crna Gora i Moldavija odigraće u pobjedjeljak utakmicu prvog kola kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Pavićević je kazao da crnogorsku reprezentaciju očekuje teška utakmica, navodeći da je još pod utiskom ubjedljivog u međusobnom duelu pod Goricom.

“Nadam se da se to neće ponoviti. Znamo ko su i šta su i koliko vrijede, ali ne treba da razmišljamo o njima, već samo o sebi. Moramo ući u utakmicu maksimalno motivisani. Kao kolektiv smo jaki, kada damo svoj maksimum možemo da se nosimo sa svima. Ukoliko tako bude i u ponedjeljak, uz podršku navijača rezultat neće izostati”, rekao je Pavićević.

On je podsjetio da Crna Gora ni protiv Moldavije neće biti komletna, navodeći da su se u reprezentaciji navikli na te probleme.

“Moramo to da prevaziđemo i nadoknadimo, da budemo pravi da se ne bi osjetio izostanak Marka Baše. Ne smijemo da dozvolimo Moldavcima da se razmašu. Treba biti strpljiv, da nas ne ponese atmosfera i želja za osvjetom. Imamo jake individualce, posebno u napadu. Vjerujem da će oni riješiti utakmicu”, rekao je Pavićević.

On je istakao da nijednu utakmicu nije lako dobiti, posebno ako se i prije njenog početka upišu bodovi.

“Kvalifikacije za Evropsko prvenstvo u Francuskoj su naša velika prilika da se domognemo završnice, posebno za nas iskusnije igrače. Daćemo sve od sebe, pa šta bude. Ishod i igra iz meča sa Moldavijom se ne može ponoviti. Može da se desi poraz, ali da se ponovi debakl sigurno ne”, rekao je Pavićević.

Iz FSCG saopšteno je da je seniorska reprezentacija dobila vrijedan poklon od Sindikata profesionalnih fudbalera Crne Gore.

Radi se o kostobranima, američkog proizvođača Dži form, koji se specijalizovao za zaštitnu opremu za ekstremne sportove poput skejtborda, motokrosa i snoubordinga.

Šef međunarodnog odjeljenja Sindikata profesionalnih fudbalera Crne Gore (SPFCG) Vladimir Krsmanović kazao je da ta sindikalna organizacija želi da pruži podršku crnogorskim fudbalerima uoči starta kvalifikacija.

"SPFCG je preko projekta FIFPro dobio kondigent savremeniuh kostobrana. Odlučili smo da prvi set poklonima našim reprezentativcima i na taj način ih podržimo i poželimo im sreću u narednim kvalifikacijama. Očekujem da će nas obradovati sjajnim rezultatima", rekao je Krsmanović.

On je naglasio da je promoter projekta legendarni brazilski fudbaler Pele. "Radi se o revolucionarnoj tehnologiji koja se do sada primjenjivana samo u SAD", rekao je Krsmanović.

Bonus video: