Atletiko se mučio i pobijedio

Savladan je novi prvoligaš Eibar (2:1), protivnik koji je u 87. minutu čak imao i zicer za izjednačenje. ali je napadač gostiju Anhel loše reagovao u presudnom trenutku
0 komentar(a)
Žoao Miranda, Atletiko Madrid, Foto: Beta/AP
Žoao Miranda, Atletiko Madrid, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 30.08.2014. 21:08h

Ni u drugom meču u Primeri Atletiko Madrid se nije prošetao do pobjede, ali je večeras prošao bolje nego u ponedjeljak u predgrađu Madrida protiv Rajo Valjekana.

Za razliku od remija sa „pčelicama”, sada su stigla tri boda.

Na „Kalderonu” je prije utakmice bila slavljenička atmosfera povodom titule, a onda je savladan novi prvoligaš Eibar (2:1), protivnik koji je u 87. minutu čak imao i zicer za izjednačenje.

Šansu utakmice za Eibar je promašio napadač gostiju Anhel, koji je loše reagovao u presudnom trenutku i špic udarcem poslao loptu poreg gola.

„Kolćonerosi” su prije toga u laganom ritmu poveli sa 2:0 (golovi Žoaa Mirande i Marija Mandžukića, oba glavom poslije prekida), a kada se činilo da je trijumf zagarantovan Baskijci su reagovali i zastrašili šampiona evrogolom koji je postigao Abraham u 34. minutu.

Atletik Bilbao je na svom terenu lako izašao na kraj sa Levanteom (3:0, strijelci Aduric, Ituraspe i Muniain), a Kordoba i Selta su podijelili bodove.

Real Madrid sjutra bez Kristijana Ronalda (pauziraće 20 dana zbog povrede) gostuje Sosijedadu, a u sastav Barselone protiv Viljareala se vraća Nejmar.

Rezultati

Atletiko M. - Eibar 2:1 (Miranda 11, Mandžukić 25 - Abraham 34)

Atletik B. - Levante 3:0 (Aduric 32, Ituraspe 51, Muniain 76)

Kordoba - Selta 1:1 (Kartabija 60 - Oreljana 52)

Espanjol - Sevilja 1:2 (Stuani 61 - Baka 34, Ibora 57)

Petak

Hetafe - Almerija 1:0

Valensija - Malaga 3:0

Nedjelja

Viljareal - Barselona

Deportivo - Rajo

Sosijedad - Real Madrid

Elće - Granada

Bonus video: