Maskerano: Najbolje od Mesija tek dolazi

"Mesi još nije dostigao svoj vrhunac i mislim da najbolje od njega tek dolazi", rekao je Maskerano za "El Mundo Deportivo"
54 pregleda 0 komentar(a)
Mesi i Maskerano, Foto: Beta/AP
Mesi i Maskerano, Foto: Beta/AP
Ažurirano: 29.08.2014. 10:23h

Defanzivac Barselone Havijer Maskerano kazao je da njegov saigrač iz kluba i reprezentacije, Leo Mesi, tek treba da doživi zvjezdane momente.

"Mesi još nije dostigao svoj vrhunac i mislim da najbolje od njega tek dolazi", rekao je Maskerano.

Mesi se smatra jednim od najboljih fudbalera u istoriji igre. Osvojio je četiri vezane Zlatne lopte za najboljeg fudbalera na svijetu (2009-2013), ima tri Lige šampiona, a na vrhunskom nivou u kontinuitetu igra već devet godina.

"Ne, ne mislim da smo vidjeli njegovu najbolju verziju", rekao je Maskerano i posebno se osvrnuo na Mesijev nastup na Svjetskog prvenstvu, na kojem je Argentina igrala finale.

"Doživio je mnoge kritike, a vjerujte mi da nije bilo njega ne bi stigli do finala. Morali smo da promijenimo sistem igre, a prošlim velikim takmičenjima bilo smo usresređeni na napad, a ovoga puta je odbrana ta na koju smo stavili akcenat. Samo su Mesi i Iguain imali malo više slobode ka napadu. I Mesi je, međutim, imao defanzivne zadatke. Činjenica da ih je prihvatio bez riječi samo pokazuje koliko je veliki. Prioritet mu je bilo dobro ekipe, mnogo se žrtvovao i da nije bilo njega, ne bi bili u finalu", rekao je Maskerano.

Mesi je na Mundijalu postigao četiri gola na sedam utakmica, a dobio je i osporavanu Zlatnu loptu za najboljeg igrača Mundijala. Kritičari mu prigovaraju što je sve golove dao u grupnoj, a nijedan u nonaut fazi.

Bonus video: