Vlaisavljević objavio spisak za duele sa Rumunijom i Farskim ostrvima

Vlaisavljević je pozvao 18 igrača, među kojima nema kapitena Ermina Alića, Rista Radunovića, Vladimira Jovovića i Marka Bakića.
0 komentar(a)
Duško Vlaisavljević, Foto: Savo Prelević
Duško Vlaisavljević, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 28.08.2014. 12:47h

Selektor mlade fudbalske reprezentacije Crne Gore Dušan Vlaisavljević objavio je danas spisak igrača za kvalifikacione utakmice za Evropsko prvenstvo protiv Rumunije i Farskih ostrva.

Duel protiv Rumunije je 4. septembra u Bukureštu, dok će se sa Farskim ostrvima sastati pet dana kasnije u Toftiru.

Vlaisavljević je pozvao 18 igrača, među kojima nema kapitena Ermina Alića, Rista Radunovića, Vladimira Jovovića i Marka Bakića.

Prema njegovim riječima, neizvjestan i nastup Darka Zorića.

Na spisku su:

Golmani Danijel Petković (Zeta) i Ivan Butorović (Mogren).

Defanzivci Nemanja Gojačanin (Javor), Ilija Bogdanovoić (Grbalj), Miloš Bakrač (Budućnost), Nemanja Cavnić (Zeta), Boris Kopitović (Budućnost) i Goran Milojko (Grbalj).

Vezisti Miloš Raičković (Budućnost), Nebojša Kosović (Ujpešt), Deni Hočko (Budućnost), Darko Zorić (AEK), Marko Vukčević (Olimpija) i Branislav Janković (Grbalj),

Napadači Luka Đorđevoić (Zenit), Žarko Grbović (Mogren), Strefan Mugoiša (Kajzerslautern) i Nikola Vujnović (Radnički Obrenovac),

Vlaisavljević je kazao da su crnogorskoj selekciji neophodne pobjede u posljednje dvije utakmice u kvalifikacijama.

"Neophodne su nam pobjede za siguran plasman među 14 najboljih. Po svemu prikazanom u kvalifikacijama zaslužujemo da se nađemo među u drugoj rundi", rekao je Vlaisavljević na konferenciji za novinare.

On je kazao da će Crna Gora posljednja dva meča odigrati značajno oslabljena i bez igrača koji su dali veliki doprinos uspjesima u ovom kvalifikacionom ciklusu.

"Nijesmo kompletni, ali želimo da se pokažemo u najboljem svjetlu i da dobijemo obje utakmice. Vjerujem da iako smo oslabljeni možemo napraviri dobar rezultat", rekao je Vlaisavljević.

Crna Gora je u dosadašnjem dijelu kvalifikacija zabilježila tri pobjede, dva remija i poraz i zauzima drugo mjest sa 11 bodova.

Crnogorski fudbaleri dobili su prvi međusobni duel sa sa Rumunijom 3:2, dok su protiv Farskih ostrva slavili 3:0.

Okupljanje reprezentativaca zakazano je za ponedjeljak, a istog dana otputovaće za Beograd gdje će im priključiti sedam igrača.

Bonus video: